Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

Η Εξυπνάδα Είναι Σέξι Αλλά από Μόνη της δεν θα σε Οδηγήσει στο Σεξ



Ποιος δεν θέλει να είναι έξυπνος; Φαντάζομαι όλοι και σίγουρα οι έξυπνοι άνθρωποι είναι άξιοι θαυμασμού. Βέβαια, το ζήτημα με την εξυπνάδα είναι η μονάδα μέτρησης που χρησιμοποιεί ο καθένας μας για να την κατανοήσει.


Για κάποιον μπορεί να είναι η ικανότητα να πραγματοποιεί δύσκολες μαθηματικές πράξεις ενώ για κάποιον άλλο η ικανότητα να κερδίζει στο πόκερ.

Προσπαθώ εδώ και ώρα, από την στιγμή που ξεκίνησα να γράφω το άρθρο, να δώσω τον δικό μου ορισμό ή τουλάχιστον έναν ορισμό που κατανοώ με βάση την δική μου εξυπνάδα.

Εξυπνάδα είναι η ικανότητα να επιλύεις προβλήματα ή να δημιουργείς λύσεις σε έναν συγκεκριμένο τομέα.

Από την άλλη σκέφτομαι αρκετά την εκδοχή όπου η εξυπνάδα εκφράζεται ως η δυνατότητα να πραγματοποιείς πράξεις που έχουν το μεγαλύτερο όφελος για εσένα.

Πιστεύω πως ο καθένας μπορεί να δώσει την δική του εκδοχή για την εξυπνάδα και ίσως είναι καλύτερα έτσι. Με τις γυναίκες όμως η εξυπνάδα πολλές φορές δεν αρκεί.

Όταν έρχεται η ώρα να εκφράσεις αυτό που θέλεις σε μια γυναίκα η πολλή σκέψη δεν βοηθά και τόσο.

Εξυπνάδα: Όταν ξέρεις πως είσαι έξυπνος αλλά όχι με τις γυναίκες

Το μυαλό έχει την τάση να δημιουργεί κόσμους από το μηδέν μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου. Αυτό οφείλεται σε ένα μεγάλο ποσοστό πως δεν είναι τόσο ευέλικτο στο να υπολογίζει τον χρόνο.

Παρόλο που έχεις φυσική παρουσία μπροστά σε μια γυναίκα που σου αρέσει, δεν σημαίνει πως το μυαλό σου είναι και αυτό συγκεντρωμένο στο παρόν.

Έχει την απίστευτη ικανότητα να συνδέει παρελθόν και μέλλον και να στήνει σενάρια που ενώ στηρίζονται σε υποθέσεις και υπολογισμούς, επηρεάζουν άμεσα τον τρόπο που θα συμπεριφερθείς στο παρόν.
Όταν μιλάς με μια γυναίκα που σου αρέσει, σε ένα ουδέτερο σύμπαν, τα πράγματα είναι απλά: Θέλεις να κάνεις κάτι και σκέφτεσαι τον τρόπο και τον χρόνο που θα το κάνεις.

Θέλεις για παράδειγμα να της πεις πως σου αρέσει και θέλεις να την ξαναδείς. Κάπου ανάμεσα στο κενό αυτών των δύο σκέψεων όμως, εμπλέκονται και κάποιες σκέψεις που ενδεχομένως κάνουν τα πράγματα περισσότερο πολύπλοκα αντί να τα κάνουν πιο απλά.

Αρχίζεις και σκέφτεσαι πότε είναι η καλύτερη στιγμή να το προτείνεις, ποιος θα ήταν ο καλύτερος τρόπος για να το κάνεις, τι λάθη θα χρειαστεί να αποφύγεις και ποιες θα είναι οι συνέπειες της κάθε επιλογής που σκοπεύεις να ακολουθήσεις.

Όμως μετά από λίγα λεπτά συνειδητοποιείς πως:

Σκέφτεσαι περισσότερο τι θα κάνεις αντί να το κάνεις στην πραγματικότητα.

Ο χρόνος περνάει και το μυαλό σου, αντί για σύμμαχος, μετατρέπεται σε έναν αναλυτή δεδομένων όπου το μέγεθος πληροφοριών που σου παρέχει σε μπλοκάρουν περισσότερο αντί να σου προβάλουν ένα ξεκάθαρο πλάνο.

Οι ευκαιρίες χάνονται μέσα από τα χέρια σου και μένεις με την απορία προσπαθώντας να κατανοήσεις αν το πάγωμα που βίωσες ήταν φυσιολογικό ή όχι.

Εξυπνάδα: Εσωτερική και εξωτερική συγκέντρωση

Όταν σκέφτεσαι πραγματοποιείς ενεργή ανάλυση των σκέψεων σου.

Εισάγεις επιλογές, αποφασίζεις ποιες είναι οι καλύτερες κινήσεις και κάνεις εκτίμηση των συνεπειών που πρόκειται να ενεργοποιηθούν σε μια αλυσίδα γεγονότων που δεν έχουν προκύψει ακόμα.

Αυτό είναι χρήσιμο ειδικά όταν βρίσκεσαι μπροστά σε κάποιο κώδικα υπολογιστή ή σε μαθηματικές εξισώσεις.

Το σημείο που αποφασίζεις να συγκεντρώσεις τις σκέψεις σου όμως είναι διαφορετικό κεφάλαιο.

Συνήθως τα άτομα με χαρακτηριστικό την εξυπνάδα παρουσιάζουν αυτό που λέμε εσωτερική συγκέντρωση. Όταν συγκεντρώνεσαι εσωτερικά, είναι σαν να έχεις μια συζήτηση με τον εαυτό σου και με τις σκέψεις σου.

Ο χρόνος όμως που θα μείνεις στο κάθε είδος σκέψης θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τις αποφάσεις σου και κατ’ επέκταση τις κινήσεις σου.

Αν αναλύεις για πολύ ώρα αυτό που δεν θέλεις να συμβεί και πως να το αποφύγεις, οι σκέψεις σου θα επηρεάσουν τον τρόπο που αισθάνεσαι. Τα συναισθήματα σου στην συνέχεια θα λειτουργήσουν ως κίνητρο για να πράξεις ή να μείνεις άπραγος.

Η εξυπνάδα δεν περιλαμβάνει μια και μόνο κατηγορία. Υπάρχει η ακαδημαϊκή εξυπνάδα όπου σε καθιστά έξυπνο σε συγκεκριμένα συστήματα ανάλυσης αλλά δεν είναι μόνο αυτή.


Η συναισθηματική και η κοινωνική εξυπνάδα είναι η δυνατότητα να προβάλεις συγκεκριμένα συναισθήματα, να κατανοείς τα συναισθήματα των άλλων και να προσαρμόζεσαι γρήγορα σε κοινωνικές περιστάσεις.
Συνήθως οι άνδρες που έχουν ακαδημαϊκή εξυπνάδα είναι πολύ έξυπνοι όμως όταν έρχεται η ώρα να επικοινωνήσουν τις θαυμάσιες σκέψεις που δημιουργεί το μυαλό τους, τα πράγματα μπερδεύονται.

Αυτό συμβαίνει γιατί παρόλο που έχουν επίγνωση του τι θέλουν δεν μπορούν να το εκφράσουν.

Μπορεί να είσαι έξυπνος και κανείς δεν πρόκειται να διαφωνήσει. Όμως ο τρόπος που θα το εκφράσεις (αν θα το εκφράσεις) θα καθορίσει και το αποτέλεσμα.

Η πολλή σκέψη μεγεθύνει τις καταστάσεις

Η ανάλυση δεδομένων έχει ένα πλεονέκτημα και ένα μειονέκτημα.

Το πλεονέκτημα είναι πως υπολογίζοντας περισσότερες παραμέτρους μειώνεις την πιθανότητα να κάνεις λάθος επιλογή.

Το μειονέκτημα είναι πως όσο περισσότερο επεξεργάζεσαι όλες τις επιλογές, η σκέψη έχει την τάση να γεννά περισσότερες επιλογές και στο τέλος δεν παίρνεις καμία απόφαση.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η στιγμή να γλιστρά μέσα από τα χέρια σου χωρίς καν να το καταλάβεις.

Η αποφασιστικότητα με τις γυναίκες είναι καθοριστική. Όταν δεν φοβάσαι να διεκδικήσεις αυτό που θέλεις άμεσα, η συγκεκριμένη συμπεριφορά από μόνη της είναι ελκυστική.

Η δυνατότητα να παίρνεις αποφάσεις και να τις κάνεις πράξη είναι ικανή να σε οδηγήσει σε αυτό που θέλεις και όχι ο χρόνος που θα σκεφτείς την κάθε επιλογή.

Η ποιότητα των σκέψεων είναι σίγουρα μια απαραίτητη πινελιά σε μια τρελή καθημερινότητα. Η ανώτερη σκέψη είναι αυτή που μας ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα θηλαστικά του πλανήτη και δεν γράφω για να διαφωνήσω με αυτό.

Όταν όμως η σκέψη και η εξυπνάδα μεγαλώνουν την απόσταση από αυτό που θέλεις να κάνεις, τότε χρειάζεται διαφορετική προσέγγιση.


Η εξυπνάδα είναι η ευθεία γραμμή που ενώνει αυτό που θέλεις με τις πράξεις που αποφασίζεις να ακολουθήσεις για να το αποκτήσεις. Και η ευθεία γραμμή είναι ο πιο γρήγορος δρόμος ανάμεσα σε δύο σημεία.
Και ειδικά με τις γυναίκες το παραπάνω αποκτά μεγαλύτερη ισχύ.

Εξυπνάδα δεν είναι να περιμένεις την κατάλληλη στιγμή αλλά να την δημιουργείς

Εξυπνάδα είναι η αποδοχή των βαθύτερων αναγκών σου και η απόφαση να τις εκφράσεις ανεξάρτητα με το αν αισθάνεσαι άνετα ή όχι.


Ποτέ δεν πρόκειται να αισθανθείς άνετα ΠΡΙΝ κάνεις κάτι. Την αυτοπεποίθηση και την σιγουριά με τον εαυτό σου την κερδίζεις ΑΦΟΥ πράξεις και όχι ενώ σκέφτεσαι τον τρόπο που θα το κάνεις.


Καμία ανάλυση δεν πρόκειται να σου προσφέρει αυτοπεποίθηση. Αυτοπεποίθηση θα σου προσφέρει η άδεια που δίνεις στον εαυτό σου να δράσει με βάση αυτό που θέλεις.

Δεν κρίνουμε τον εαυτό μας μόνο από τις σκέψεις μας αλλά και τι κάναμε για αυτό που σκεφτήκαμε. Δεν διεκδικείς ευκαιρίες όταν σκέφτεσαι για αυτές αλλά όταν κάνεις κάτι για να έρθεις πιο κοντά τους.

Η σκέψη είναι καλή. Δεν γίνεται να κινείσαι στα τυφλά και να πέφτεις με τα μούτρα σε κάθε τοίχο που εμφανίζεται μπροστά σου αγνοώντας το γεγονός πως μπορεί να σπάσεις το κεφάλι σου.

Αυτό είναι ανοησία.

Όταν όμως παίρνεις στα σοβαρά τις σκέψεις σου για συνέπειες που δεν έχουν έρθει ακόμα ενώ ξέρεις πως τα σενάρια που προβάλει το μυαλό σου δεν είναι καταστροφικά, απλά βάζεις τρικλοποδιά στον εαυτό σου.

Εξυπνάδα είναι να αποδεχτείς το γεγονός πως μπορείς να κάνεις ότι θέλεις και αν όλα πάνε στραβά μπορείς απλά να ξαναπροσπαθήσεις με διαφορετικό τρόπο.

Αν μια γυναίκα σε απορρίψει επειδή έκανες κάτι λάθος δεν πρόκειται να απολυθείς, δεν πρόκειται να πεινάσεις και η ζωή σου δεν θα βιώσει καμία ουσιαστική αλλαγή.

Αυτό που πιθανό να αλλάξει είναι ο τρόπος που βλέπεις τον εαυτό σου. Όμως και αυτό ένα παιχνίδι σκέψεων δεν είναι;

Έξυπνες σκέψεις είναι αυτές που σε οδηγούν σε κινήσεις που σε φέρνουν πιο κοντά σε αυτό που θέλεις. Αν σε απομακρύνουν ή σε κρατούν στάσιμο τότε σε σαμποτάρουν.

Και αυτό που μένει είναι να επιλέξεις να σκεφτείς άλλες. Στο χέρι σου είναι. Ή όχι;









ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ


SHARE THIS

0 σχόλια: