Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Το Βερολίνο φοβάται έξοδο κι άλλων χωρών από την ΕΕ


Ανησυχία για το ενδεχόμενο την Βρετανία να ακολουθήσουν στην έξοδο από την ΕΕ και άλλες χώρες, με βασικές "ύποπτες" την Γαλλία, την Ολλανδία, την Αυστρία, την Φινλανδία και την Ουγγαρία, εκφράζει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με εμπιστευτικό έγγραφο που συνέταξε ειδική ομάδα συνεργατών του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η "Task Force Brexit" και φέρνει στο φως η εφημερίδα Die Welt.


Το έγγραφο, αποσπάσματα του οποίου είχε αποκαλύψει νωρίτερα η Handelsblatt, αναφέρει ακόμη ότι η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση σημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι η συνεισφορά της Γερμανίας στον ετήσιο κοινοτικό προϋπολογισμό θα μπορούσε να αυξηθεί έως και κατά 3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο εκπρόσωπος του κ. Σόιμπλε Μάρτιν Γιέγκερ, ερωτηθείς στο πλαίσιο της ενημέρωσης των συντακτών, αρνήθηκε να σχολιάσει, ενώ περιορίστηκε να δηλώσει ότι δεν το έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο. Επιβεβαίωσε ότι έχει γίνει προετοιμασία για κάθε ενδεχόμενο, αλλά διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν οριστικές αποφάσεις για συγκεκριμένα μέτρα.

"Σεισμός" στην Ευρώπη και τον κόσμο

Μία ημέρα αναταραχής και αβεβαιότητας ξημέρωσε για την Ευρώπη και τη διεθνή οικονομία, καθώς το Brexit, η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, επικράτησε στο δημοψήφισμα με 51,9% έναντι 48,1% της παραμονής.

Ασαφές είναι και το μέλλον του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς ανοίγει και η συζήτηση για ανεξαρτησία Σκωτίας και ενοποίηση Β. Ιρλανδίας με τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε την απόφαση του να παραιτηθεί και τόνισε ότι θα παραμείνει στη θέση του για τρεις μήνες μέχρι το συνέδριο να εκλέξει νέο αρχηγό τον Οκτώβριο.

Προηγήθηκε μία βραδιά θρίλερ, με τα δύο στρατόπεδα να δίνουν μάχη στήθος με στήθος, αλλά τελικά να επικρατεί το Brexit, που έλαβε ποσοστά μεγαλύτερα του αναμενόμενου.


Πολιτικές εξελίξεις

Το Brexit θα οδηγήσει σε μια περίοδο σοβαρών πολιτικών αναταράξεων στην Ευρώπη, ενώ οι εξελίξεις είναι ραγδαίες αφού πρώτη η Βρετανία μετά την παραίτηση Κάμερον μπαίνει σε προεκλογική περίοδο.

Σύμφωνα με τον Guardian, το κόμμα των Εργατικών κατά τη διάρκεια της βραδιάς οργάνωσε τη στρατηγική του πάνω στο σενάριο της επικράτησης του Brexit, όπως ανέφερε πηγή του κόμματος.

Σε δηλώσεις του ο Τζέρεμι Κόρμπιν απέδωσε τη ψήφο των Βρετανών σε θυμό, ενώ εκτίμησε ότι θα υπάρξουν συνέπειες στις θέσεις εργασίας.

Η Βρετανία βρίσκεται τώρα σε αχαρτογράφητα νερά, δήλωσε νωρίτερα σύμβουλος του Κάμερον.

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος άνοιξε και τον ασκό του Αιόλου των αποσχιστικών κινήσεων.

Ο πρόεδρος του Σιν Φέιν Τζέρι Ανταμς δηλώνει ότι η ψήφος υπέρ του Brexit ενισχύει την υπόθεση του δημοψηφίσματος για μία ενωμένη Ιρλανδία.

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον δηλώνει ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος "καθιστά σαφές ότι ο λαός της Σκωτίας βλέπει το μέλλον του στους κόλπους της ΕΕ".







ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: