Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Τσακαλώτος: Η συμφωνία για το χρέος οδηγεί στην ανάπτυξη



Υπεραμύνεται της συμφωνίας του Eurogroup της 24ης Μαΐου ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, τονίζοντας ότι εκείνη οδηγεί τη χώρα στην ανάπτυξη.


Σε άρθρο του στον «Έθνος της Κυριακής» αναφέρει ότι είναι πλέον στο χέρι μας να χτίσουμε μια στέρεη βάση για να συνεχίσουμε με έναν οδικό χάρτη που μας βγάζει από την κρίση και μας μεταφέρει από έναν φαύλο κύκλο σε έναν ενάρετο. Αναφερόμενος δε στη λύση που προκρίθηκε για το ζήτημα του χρέους, κάνει λόγο για «διάδρομο» ανάπτυξης.

«Ενώ όλοι μιλάνε για τον δημοσιονομικό διορθωτή, τον λεγόμενο “κόφτη”, κανείς δεν μιλάει γι’ αυτόν τον “κόφτη χρέους”, έναν αυτόματο μηχανισμό, ο οποίος θα μας εξασφαλίζει ότι οι χρηματοδοτικές μας ανάγκες, σε κάθε δεδομένο έτος, θα είναι κάτω από τα συμφωνημένα όρια», ανέφερε χαρακτηριστικά κ . Τσακαλώτος.

Ο ίδιος σημειώνει ότι «η λύση που επιτεύχθηκε δεν θα επηρεάσει άμεσα την καθημερινότητα του ελληνικού πληθυσμού, καθώς οι αλλαγές δεν είναι εύκολα ορατές. Ωστόσο, σε βάθος χρόνου οφείλουμε και μπορούμε να αντιστρέψουμε αυτή την πραγματικότητα».

Επανέλαβε δε ότι η κυβέρνηση πέτυχε για πρώτη φορά δημόσια αναγνώριση από όλους τους Ευρωπαίους και τους θεσμικούς εταίρους μας, ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο.










ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: