Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Για μερικούς είναι σκουπίδια, για τη Nike είναι υλικά για παπούτσια



Τα σκουπίδια κάποιου είναι θησαυρός για τη Nike.


H εταιρεία Nike ανακοίνωσε την Τετάρτη που πέρασε ότι πλέον το 71% των αθλητικών παπουτσιών της εταιρείας περιέχουν υλικά από τα απορρίματα.

«Ποτέ δεν περίμενα ότι θα είμαι τόσο ενθουσιασμένη για τα σκουπίδια», ανέφερε η Hannah Jones, υπεύθυνη για τα περιβαλλοντικά ζητήματα της Nike.

Το νέο υλικό που ονομάζεται Nike Grind, είναι φτιαγμένο από ανακυκλωμένα αθλητικά παπούτσια, πλαστικά μπουκάλια και κομμάτια που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί από τα εργοστάσια της Nike. Τα παλιά παπούτσια συλλέγονται μέσα από το πρόγραμμα Reuse-A-Shoe της εταιρείας, χωρίζονται σε τρία μεγάλα κομμάτια και στη συνέχεια με μικρά πλαστικά κομμάτια, ίνες και αφρό. Κάποια από τα υλικά αυτά τα χρησιμοποιεί η εταιρεία, ενώ κάποια άλλα τα πουλά σε άλλους αγοραστές, όπως γυμναστήρια, στίβους ή παιδότοπους.

H ενέργεια αυτή έρχεται να προστεθεί στους μακροπρόθεσμους στόχους που έχει θέσει η εταιρεία για το περιβάλλον. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2011 έως και πέρυσι, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα για κάθε κομμάτι έχει μειωθεί 18%, σύμφωνα με μελέτη της εταιρείας.

Η φετινή χρονιά σηματοδοτεί και μία αλλαγή στην περιβαλλοντική στρατηγική της εταιρείας, η οποία επικεντρώνεται όχι στη μείωση των ρύπων, αλλά στη δημιουργία προϊόντων από «σκουπίδια», αναφέρει η Jones.






ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: