Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

«Το παιδί με είδε γυμνή! Τώρα;»



Πολλές φορές, τυχαίνει ένα παιδί να μας ξαφνιάσει την ώρα που ντυνόμαστε και να έρθει σε άμεση επαφή με το γυμνό, ενήλικο σώμα. Πώς πρέπει να αντιδράσουμε τότε;


- Δεν χρειάζεται πανικός! Ζητήστε του ήρεμα να περιμένει να ντυθείτε. Έτσι, θα κατανοήσει πως δεν υπάρχει κάτι το απρεπές στο γυμνό σώμα και στη συνέχεια θα μπορέσετε να του εξηγήσετε πως το δωμάτιο σας είναι προσωπικός χώρος και είστε εκεί χωρίς θεατές.

- Αν κυκλοφορείτε γυμνοί μέσα στο σπίτι, το παιδί μπορεί να μπερδευτεί, καθώς θα συγκρίνει το σώμα του με το δικό σας. Έτσι το άγχος του για την ανάπτυξή του και ο φόβος που θα ακολουθήσει, ίσως το κάνουν να αισθανθεί αμήχανα.

- Το παιδί πρέπει να νιώθει την ασφάλεια και την άνεση να μοιράζεται με τους γονείς του τις απορίες του σχετικά με το σώμα του. Οι απαντήσεις σας πρέπει να είναι απλές και ξεκάθαρες, πάντοτε αντίστοιχες με τη συναισθηματική και νοητική του ωριμότητα, ώστε να αναγνωρίζει τις φυσιολογικές λειτουργίες του σώματός του.

- Οι απόψεις και οι αξίες του γονιού για το σώμα και το γυμνό, είναι αυτές που θα επηρεάσουν την εικόνα που θα σχηματίσει το παιδί του. Γι’ αυτό και δεν είναι απαγορευτικό για μία μαμά με το κοριτσάκι της ή για έναν μπαμπά με το αγοράκι του να μιλάνε περισσότερο για το σώμα τους και την ανάπτυξή τους.





ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ


SHARE THIS

0 σχόλια: