Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023

Όμορφες γάμπες – Πώς να τις αποκτήσετε



Τι πιο γοητευτικό και εντυπωσιακό από το να έχεις όμορφες γάμπες και τα βλέμματα να στρέφονται σε αυτή την περιοχή! Δεν είναι καθόλου δύσκολο να αποκτήσετε όμορφες γάμπες, σφιχτές και λεπτές.
Απλά, χρειάζεται υπομονή, επιμονή καθώς και μερικές συμβουλές που θα πρέπει να ακολουθήσετε. Εμείς, παρακάτω, θα σας δώσουμε μερικές ασκήσεις να κάνετε στο σπίτι σας, έξυπνα και μικρά κόλπα και μια σπιτική κρέμα για λαμπερές και όμορφες γάμπες.


1. Συμβουλές για όμορφες γάμπες

Α. Άσκηση και γυμναστική
Η άσκηση και η γυμναστική είναι το παν για όμορφες γάμπες και ελκυστικά πόδια. Υπάρχουν ορισμένες ασκήσεις που μπορείτε να τις κάνετε στο σπίτι σας και που πετυχαίνουν το σκοπό σας για καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και για σύσφιξη της γάμπας. Παρακάτω θα αναλύσουμε ποιες είναι αυτές.

Β. Ενδυμασία και υπόδηση
Στον τομέα της ενδυμασίας και της υπόδησης θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή. Όσον αφορά τα ρούχα, θα πρέπει να αποφεύγετε τα πολύ στενά τζιν και παντελόνια ώστε να μην δημιουργεί τοπική πίεση και αύξηση φλεβίτιδας. Τα στενά ρούχα επίσης δυσκολεύουν την επαναφορά του αίματος στην καρδιά με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κιρσοί. Τώρα, όσον αφορά τα υποδήματα, όλες γνωρίζουμε ότι η συνεχής χρήση των ψηλοτάκουνων παπουτσιών φέρνουν άσχημα αποτελέσματα όπως κιρσούς στα κάτω άκρα. Είναι άκρως γοητευτικό και λογικό ένα ωραίο ντύσιμο να θέλει να συνδυαστεί με ψηλοτάκουνα παπούτσια και φυσικά μπορείτε να τα βάλετε αρκεί βέβαια η χρήση τους να είναι περιορισμένη διότι η επαναφορά του αίματος γίνεται από την μυϊκή αντλία που βρίσκεται στη γάμπα. Αν δεν λειτουργεί σωστά, τότε το αίμα μένει στάσιμο και δημιουργούνται προβλήματα. Τα παπούτσια με τακούνι ή πάτο έως 3 εκατοστά είναι ιδανική περίπτωση για όμορφες γάμπες.

Γ. Διατροφή
Όταν το σώμα μας τρέφεται σωστά, σημαίνει καλή κυκλοφορία του αίματος. Οπότε βάλτε στην διατροφή σας τροφές που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, φρέσκα φρούτα και δημητριακά ολικής αλέσεως για να αποφύγετε την δυσκοιλιότητα. Το τέντωμα του εντέρου αποτελεί πρόβλημα που σημαίνει ότι το αίμα θα πρέπει να βρει άλλη διαδρομή μέσα από επιφανειακές φλέβες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν οι μπλε ραβδώσεις. Οπότε, φροντίστε να τρώτε πολλά τρόφιμα που περιέχουν βιταμίνη C και βοηθούν στην υγεία του εντέρου.

Δ. Υγιεινή και τρόποι ξεκούρασης
Για να αποκτήσετε εντυπωσιακές και όμορφες γάμπες πρέπει να αποφεύγετε το μπάνιο με πολύ ζεστό νερό και οτιδήποτε προκαλεί ζέστη όπως η έκθεση στον ήλιο διότι δημιουργούνται κιρσοί και διαστολή των κάτω άκρων. Επίσης, όσο είναι δυνατό να αποφεύγετε να κάθεστε σε καρέκλα ή πολυθρόνα. Το πιο κατάλληλο είναι να ξαπλώσετε στο κρεβάτι και να σηκώσετε τα πόδια σας περίπου 10 εκατοστά πιο ψηλά από τον θώρακά σας. Προσοχή όμως, είναι λάθος να τοποθετείται μαξιλάρια για να σηκώσετε τα πόδια σας. Πρέπει να βάλετε κάτω από το στρώμα μια κουβέρτα η οποία θα είναι ομοιόμορφα φτιαγμένη.

2. Ασκήσεις για όμορφες γάμπες
Καταρχήν, πριν κάνετε τις συγκεκριμένες ασκήσεις για όμορφες γάμπες θα πρέπει να αφιερώσετε ένα μισάωρο για ζέσταμα, ανάμεσα σε κάθε σετ να κάνετε διάλειμμα 40 δευτερολέπτων και να σταματάτε για ένα λεπτό μεταξύ των ασκήσεων. Τις παρακάτω ασκήσεις καλό είναι να τις κάνετε 2-3 φορές την βδομάδα.

Α. Ημικαθίσματα με βαράκια
Σταθείτε όρθια με ανοιχτά τα πόδια ίσα με τους ώμους σας και λυγίστε τα γόνατα ίσα να μην ξεπερνούν τις μύτες των ποδιών. Μείνετε σε αυτή τη στάση κρατώντας τα βαράκια μερικά δευτερόλεπτα και επιτρέψτε στην αρχική θέση.

Β. Προβολές με αλτήρες
Κρατήστε τα βαράκια στα δύο σας χέρια, έχοντας όρθια θέση και την πλάτη ευθεία. Κάντε ένα μεγάλο βήμα μπροστά με το αριστερό πόδι, λυγίζοντας παράλληλα και τα δυο γόνατα ώστε να έρθει ο μηρός παράλληλα με το έδαφος. Επιστρέψτε και πάλι στην αρχική όρθια θέση και κάντε την ίδια κίνηση με το δεξί πόδι.

Γ. Ημικαθίσματα προσαγωγών
Ανοίξτε αρκετά τα πόδια, με τις μύτες των ποδιών να κοιτούν προς τα έξω. Έπειτα, κρατήστε ένα βαράκι με τα δυο σας χέρια μπροστά από την λεκάνη. Χαμηλώστε τον κορμό σας, μέχρι τα γόνατα να λυγίσουν 90 μοίρες. Η πλάτη πρέπει να είναι πάντα σε ευθεία. Μείνετε σε αυτή τη θέση μερικά δευτερόλεπτα.

Δ. Άρσεις λεκάνης
Βάλτε ένα στρωματάκι κάτω στο έδαφος, έχοντας τα γόνατα ελαφρώς λυγισμένα. Δώστε δύναμη με το αριστερό πόδι και σηκώστε τη λεκάνη ψηλά μέχρι το ύψος του γονάτου ώστε από τον μηρό μέχρι τον αυχένα το σώμα να βρίσκεται στην ευθεία. Παράλληλα τεντώστε το δεξί πόδι ψηλά με το γόνατο τεντωμένο. Επαναλάβετε το ίδιο με το άλλο πόδι.
Αυτές είναι απλές ασκήσεις για όμορφες γάμπες. Επίσης κάποια αθλήματα που μπορείτε να κάνετε είναι το περπάτημα, το κολύμπι και το ποδήλατο. Τέλος, αποφύγετε το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο για όσες θέλετε ελκυστικές και όμορφες γάμπες.

3. Σπιτική κρέμα για όμορφες γάμπες
Για σφιχτές και εντυπωσιακές γάμπες, φτιάξτε μόνες σας αυτή την σπιτική κρέμα σύσφιξης. 

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

Μια κουταλιά της σούπας μελισσοκέριμελισσοκέρι
Μια κουταλιά της σούπας βούτυρο καριτέ
Δυο κουταλιές της σούπας αμυγδαλέλαιο
Δυο κουταλιές της σούπας λάδι jojoba

Τρόπος παρασκευής:

Τοποθετήστε όλα τα έλαια σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά. Όταν λιώσουν και η θερμοκρασία δείξει 65°C, τότε το κατεβάζετε από την φωτιά. Στη συνέχεια με ένα μιξεράκι, χτυπήστε τα υλικά και αφήστε την να κρυώσει. Τέλος, βάζετε την σπιτική κρέμα για όμορφες γάμπες σε ένα βαζάκι. Τα συγκεκριμένα έλαια έχουν συσφικτικές ιδιότητες, ενυδατώνουν το δέρμα και κάνει την κυκλοφορία του αίματος πιο σωστή.
Το συμπέρασμα είναι ότι οι εντυπωσιακές και οι όμορφες γάμπες απαιτούν υπομονή και επιμονή. Κάνοντας όμως όλα αυτά που σας προτείναμε, θα δείτε και μόνες σας πόσο λεπτές και τέλειες θα γίνουν χωρίς φλεβιτικά προβλήματα.








ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ


SHARE THIS

0 σχόλια: