Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024

6 τρόφιμα που προκαλούν τροφική δηλητηρίαση στο πι και φι!



Σημειώστε λοιπόν τι πρέπει να προσέχετε


1. Μη παστεριωμενο γάλα

Το μη παστεριωμένο γάλα έχει πολλές πιθανότητες να έχει μολυνθεί από βακτήρια, ιούς ή παράσιτα.

2. Ωμά/ελαφρώς ψημένα λαχανάκια Βρυξελλών

Είναι εστία παραπάνω από 30 βακτηρίων, όπως σαλμονέλα και Eσερίχια κόλι.

3. Μισοψημένο κρέας

To μέγεθος του κινδύνου έχει να κάνει με το εστιατόριο. Αν σε ένα εστιατόριο χρησιμοποιούν βελόνες ή μαχαίρια για να γίνει πιο μαλακό το κρέας υπάρχει κίνδυνος να μεταφερθούν βακτήρια από το εξωτερικό του κρέατος στο εσωτερικό. Γι” αυτό οι μπριζόλες και τα φιλέτα πρέπει να παραγγέλνονται καλοψημένα. Τα μπιφτέκια επίσης πρέπει να είναι καλοψημένα, γιατί όταν ο κιμάς αλέθεται τα βακτήρια από την επιφάνειας του κρέατος μεταφέρονται παντού. Έτσι, ένα μπιφτέκι πρέπει να έχει ψηθεί πολύ καλά μέχρι το εσωτερικό του.

4. Προπλυμένα και κομμένα φρούτα/λαχανικά

Σίγουρα θα έχετε δει στο σουπερμάρκετ τα σακουλάκια με τα πλυμένα κομμένα λαχανικά ή φρούτα που είναι πολύ βολικά. Το κακό με αυτά είναι ότι όσο περισσότερο έχουν υποστεί επεξεργασία τόσο πιο εύκολο είναι να μολυνθούν.

5. Ωμά/μελάτα αυγά

Τη δεκαετία του ’80 και στις αρχές του ’90 κυρίως τα αυγά είχαν προκαλέσει επιδημία σαλμονέλας.

6. Ωμά οστρακοειδή

Τα ωμά οστρακοειδή και κυρίως τα στρείδια έχουν ανεβάσει στα ύψη τις δηλητηριάσεις τα τελευταία 5 χρόνια εξαιτίας των θερμών νερών που ευνοούν την ανάπτυξη μικροβίων. Οτιδήποτε βρίσκεται στο νερό απορροφάται από τα στρείδια και αν υπάρχουν βακτήρια, τα στρείδια θα τα απορροφήσουν και έτσι θα φτάσουν σε όποιον τα φάει.

Γι” αυτό τρώμε πάντα με προσοχή!






ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ


SHARE THIS

0 σχόλια: