Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Αυτές είναι οι 4 τροφές που γίνονται ακόμη πιο… υγιεινές, όταν μαγειρευτούν!



Τι κι αν γνωρίζαμε μέχρι σήμερα πως πρέπει να τρώμε ωμά τα περισσότερα λαχανικά, ώστε να καταφέρει ο οργανισμός μας να απορροφήσει όλες τους τις βιταμίνες;
Νέες έρευνες αποδεικνύουν πως υπάρχουν συγκεκριμένα λαχανικά που γίνονται ακόμη πιο... υγιεινά όταν καταναλωθούν μαγειρεμένα.

Πάμε να δούμε ποια είναι αυτά:

1. Καρότα: Όταν τα καρότα μαγειρεύονται, έχουν περισσότερο β-καροτένιο απ' ό,τι τα ωμά. Το σώμα μας με τη σειρά του μετατρέπει το β-καροτένιο σε βιταμίνη Α, που όπως πολύ καλά γνωρίζετε κάνει καλό στην όρασή μας. Extra tip: Τα καρότα γίνονται πιο εύπεπτα όταν μαγειρεύονται.

cooked spinach e4a06

2. Σπανάκι: Είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, σίδηρο και ασβέστιο και για αυτόν ακριβώς το λόγο θα πρέπει να το εντάξεις στη διατροφή σου. Όταν το καταναλώνεις μαγειρεμένο προσλαμβάνεις περισσότερα θρεπτικά συστατικά (ειδικά ασβέστιο).
3. Τομάτες: Λατρεύεις την ωμή τομάτα αλλά έχε κατά νου πως η μαγειρεμένη περιέχει 30% περισσότερο λυκοπένιο από ότι η ωμή. Το λυκοπένιο έχει συνδεθεί με την πρόληψη του καρκίνου και άλλων χρόνιων ασθενειών.
cooked tomato 35103

4. Μανιτάρια: Σοταρισμένα, ψητά ή βραστά... η επιλογή είναι δική σου. Κατανάλωνε μαγειρεμένα τα μανιτάρια καθώς έτσι απελευθερώνουν το κάλιο που περιέχουν.



ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ 
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ



SHARE THIS

0 σχόλια: