Τι κι αν γνωρίζαμε μέχρι σήμερα πως πρέπει να τρώμε ωμά τα περισσότερα λαχανικά, ώστε να καταφέρει ο οργανισμός μας να απορροφήσει όλες τους τις βιταμίνες;
Νέες έρευνες αποδεικνύουν πως υπάρχουν συγκεκριμένα λαχανικά που γίνονται ακόμη πιο... υγιεινά όταν καταναλωθούν μαγειρεμένα.
Πάμε να δούμε ποια είναι αυτά:
1. Καρότα: Όταν τα καρότα μαγειρεύονται, έχουν περισσότερο β-καροτένιο απ' ό,τι τα ωμά. Το σώμα μας με τη σειρά του μετατρέπει το β-καροτένιο σε βιταμίνη Α, που όπως πολύ καλά γνωρίζετε κάνει καλό στην όρασή μας. Extra tip: Τα καρότα γίνονται πιο εύπεπτα όταν μαγειρεύονται.
2. Σπανάκι: Είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, σίδηρο και ασβέστιο και για αυτόν ακριβώς το λόγο θα πρέπει να το εντάξεις στη διατροφή σου. Όταν το καταναλώνεις μαγειρεμένο προσλαμβάνεις περισσότερα θρεπτικά συστατικά (ειδικά ασβέστιο).
3. Τομάτες: Λατρεύεις την ωμή τομάτα αλλά έχε κατά νου πως η μαγειρεμένη περιέχει 30% περισσότερο λυκοπένιο από ότι η ωμή. Το λυκοπένιο έχει συνδεθεί με την πρόληψη του καρκίνου και άλλων χρόνιων ασθενειών.
4. Μανιτάρια: Σοταρισμένα, ψητά ή βραστά... η επιλογή είναι δική σου. Κατανάλωνε μαγειρεμένα τα μανιτάρια καθώς έτσι απελευθερώνουν το κάλιο που περιέχουν.
0 σχόλια: