Ένα μπουκάλι κρασί αντιστοιχεί σε 5 ποτήρια περίπου. Ανάλογα με τον τύπο του κρασιού: λευκό, κόκκινο, ροζέ, επιδόρπιο και σαμπανιζέ, υπάρχει και το κατάλληλο ποτήρι.
Τι άλλο πρέπει να ξέρεις για το κρασί για να σε περνούν για τον καλύτερο Σομελιέ; (εντάξει, έχεις να μάθεις μερικές δεκάδες ποικιλίες…)
Πόση ποσότητα πρέπει να σερβίρεις ανά μερίδα ανάλογα με τον τύπο του κρασιού.
Κόκκινο: Η ποσότητα πρέπει να φτάνει λίγο πιο κάτω από το πιο φαρδύ σημείο. Ο λόγος; Χρειάζεσαι χώρο στο ποτήρι για να στροβιλίσεις το ποτήρι, όπως συνηθίζεται να γίνεται στο κόκκινο κρασί
Λευκό/Ροζέ: Ελάχιστα πιο πάνω από το φαρδύ σημείο του ποτηριού. Αν το γεμίσεις παραπάνω το κρασί θα ζεσταθεί μέχρι να το καταναλώσεις.
Επιδόρπιο: Στον πυθμένα του πλάτους του ποτηριού. Το βαρύ και με γεμάτη γεύση επιδόρπιο κρασί πρέπει να σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου ή ελαφρώς παγωμένο.
Σαμπανιζέ: Πρέπει να φτάσει μέχρι το μέσο του ποτηριού. Όπως συμβαίνει και με το κόκκινο κρασί χρειάζεσαι χώρο για παίξεις με τις φυσαλίδες του υγρού.
Εις Υγείαν!
0 σχόλια: