Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Πως να αντιμετωπίσεις φυσικά τον πονόλαιμο!



Συνήθως ο πονόλαιμος οφείλεται σε κρυολόγημα ή ερεθισμό των φωνητικών χορδών και η άμεση ανακούφιση από τον πόνο είναι αυτό που έχεις ανάγκη.
Υπάρχουν μερικά σπιτικά γιατροσόφια να δοκιμάσεις μέχρι να επισκεφτείς τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σου:


- Γαργάρες με χαμομήλι και σόδα: Βάλε χαμομήλι σε μια μικρή κατσαρόλα και μόλις το βγάλεις από την φωτιά και το σουρώσεις, πρόσθεσε ένα κουταλάκι του γλυκού σόδα. Ανακάτεψε πολύ καλά και μόλις είναι λίγο πιο χλιαρό, κάνε γαργάρες χωρίς να το καταπιείς. Κάνε τις γαργάρες κάθε μία ώρα.

- Γαργάρες με αλατόνερο: Μειώνει το οίδημα και περιορίζει την παραγωγή βλέννας. Μια καλή αναλογία είναι σε μία κούπα νερό μισή κουταλιά αλάτι.

- Τσάι με λεμόνι και μέλι: Θεωρείται η πιο απλή και οικονομική λύση για τον βήχα από μελέτες. Επειδή δεν μπορείς εύκολα να απαλλαγείς από τον πονόλαιμο και κυρίως από τον βήχα, με λίγο τσάι με μέλι ή χλιαρό νερό με λεμόνι μπορείς να το αντιμετωπίσεις στο σπίτι.

- Κοτόσουπα: Χάρη στο νάτριο που περιέχει στον ζωμό και τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του, μπορεί να μειώσει την ενόχληση στον λαιμό. Από μελέτες που έχουν γίνει, έχει αποδειχθεί ότι η κοτόσουπα με μία ένωση που περιέχει, την καρνοσίνη, μπορεί να αντιμετωπίσει την γρίπη από τα πρώτα κιόλας στάδια.

- Σκόρδο: Κι όμως! Μπορεί να μυρίζει άσχημα, αλλά με την αλλισίνη που περιέχει καταπολεμά ιούς και βακτήρια. Επωφελήσου από το σκόρδο και απέφυγε την άσχημη αναπνοή τρώγοντας μήλο αμέσως μετά!








ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: