Ορεξούλα για homemade γλυκάκι με τα χεράκια σου; Αν η απάντηση είναι καταφατική, τότε σίγουρα θα λατρέψεις την πιο εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για υγρό σοκολατένιο κέικ με σαντιγί σοκολάτας.
Υλικά:
Για το κέικ:
2 φλιτζάνια λευκή ζάχαρη
1 3/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνια του τσαγιού σκόνη κακάο
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 αυγά
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι βραστό νερό
Για τη σοκολατένια σαντιγί:
100 γραμμάρια σοκολάτα της αρεσκείας σου (γάλακτος ή μαύρη)
3 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σφιχτή σαντιγί
Εκτέλεση:
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 175 βαθμούς.
Βουτυρώνεις και πασπαλίζεις καλά με κακάο ή αλεύρι ένα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου βάσης 23 εκατοστών περίπου.
Για το κέικ:
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα στέρεα υλικά δηλαδή τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, το μπεϊκιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
Χτυπάς ελαφρά τα αυγά με ένα πιρούνι.
Με ένα μίξερ χειρός, σε μέτρια ταχύτητα, χτυπάς το μείγμα του μπολ και προσθέτεις σταδιακά το γάλα, το λάδι και τη βανίλια και συνεχίζεις το χτύπημα για 2 λεπτά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Τέλος προσθέτεις το βραστό νερό και χτυπάς για 20 δευτερόλεπτα ακόμα απλώς να ενσωματωθεί.
Χύνεις το υγρό μείγμα στο ταψί και ψήνεις στο προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά.
Το βγάζεις από το φούρνο και το αφήνεις να κρυώσει.
Για τη σοκολατένια σαντιγί:
Λιώνεις σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το ηλιέλαιο, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Κατεβάζεις από τη φωτιά και προσθέτεις αμέσως το 1/3 της σαντιγί στη ζεστή σοκολάτα και χτυπάς με σύρμα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Προσθέτεις την υπόλοιπη σαντιγί σε άλλες δύο δόσεις.
Όταν ενσωματωθεί το μείγμα, βγάζεις το υγρό κέικ από το ψυγείο και το γαρνίρεις με τη βοήθεια ενός κορνέ με τη σαντιγί σοκολάτας.
0 σχόλια: