Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023

Τι σημαίνουν οι αλλαγές που βλέπεις στο στήθος σου



Από το πρήξιμο μέχρι τους τυχόν ερεθισμούς


Το στήθος σου αλλάζει. Και μάλιστα συχνά. Μεγαλώνει, μικραίνει, αλλάζει σχήμα, ακόμα και χρώμα. Να πως θα αποκωδικοποιήσεις τα μηνύματα που σου στέλνει.

1. Ο ένας μαστός είναι μεγαλύτερος από τον άλλον
Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει σε κάθε γυναίκα εξηγεί η Mary Jane Minkin, γυναιοκολόγος και καθηγήτρια στην σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου Yale. Από την άλλη, όταν ένας από τους δύο μαστούς αλλάζει ξαφνικά μέγεθος και γίνεται μακράν μεγαλύτερος του άλλου, είναι μία ανωμαλία που συνδέεται και με καρκίνο του μαστού, επισημαίνει η δρα. Μinkin. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να κλείσεις άμεσα ραντεβού με τον γυναικολόγο σου.



2. Το στήθος σου είναι ερεθισμένο στην από κάτω πλευρά
Μπορεί να πρόκειται για κάποια αλεργία από α. την μπανέλα του σουτιέν, η οποία μπορεί να έρχεται σε επαφή με το σώμα σου, β. από υπολείμματα σαπουνιού ή από κάποιο ρούχο που σε τσιμπάει.

Επίσης μπορεί να σημαίνει ότι είναι καιρός να πλύνεις το σουτιέν σου. ΄Πολλές φορές ξεχνιέσαι και φοράς (κα ξαναφοράς) το ίδιο σουτιέν. Βολικό δε λέμε αλλά μπορεί να προκαλέσει βακτηριακές και μυκητιακές λοιμώξεις-ειδικά αν έχεις την τάση να ιδρώνεις κάτω από το στήθος.



3. Έχεις ραγάδες
Μήπως έχασες ή πήρες απότομα βάρος; Όσο αδυνατίζεις και παχαίνεις, το στήθος διαστέλλεται και συστέλλεται αντίστοιχα, πράγμα που αφήνει τα εν λόγω σημάδια.



4. Έχεις πάνω από μια σκόρπιες τρίχες γύρω από τη θηλη
Αν δεις να εμφανίζονται ξαφνικά πολλές τρίχες, σημαίνει ότι τα επίπεδα τεστοστερόνης σου έχουν ανέβει. Αυτή η καινούρια κατάσταση ίσως οφείλεται σε σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών. Στην ουσία, αυτό που σου συμβαίνει είναι ότι οι ωοθήκες σου παράγουν υπερβολικές ποσότητες αντρικών ορμονών, οι οποίες καταλήγουν στις ωοθήκες και από εκεί επηρεάζουν το σώμα σου ενώ μπορεί να συμπεριλαμβάνει κι άλλα συμπτώματα όπως ακμή και άστατο κύκλο περιόδου. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να συμβουλευτείς το γιατρό σου.

5. Έχεις μικρά άχρωμα σπιθουράκια στην περιοχή γύρω από τη θηλή
Δεν είναι τίποτα. Εξάλλου το στήθος -μεταξύ άλλων- είναι σχεδιασμένο για να παράγει γάλα . Αυτά τα σπιθουράκια είναι οι απολήξεις των αδένων που κάνουν αυτή τη δουλειά και μερικές φορές διογκώνονται.


6. Έχεις ένα εξογκωματάκι στην περιοχή γύρω από τη θηλή
Με μία εξέταση στο γυναικολόγο σου θα βεβαιωθείς αν πρόκειται για κάποια καλοήθη κύστη ή για κάτι πιο σοβαρό.


7. Νιώθεις φαγούρα γύρω από τις θηλές σου
α.Μπορεί να προέρχεται από υπολείμματα σαπουνιού και αφρόλουτρου. Για να ανακουφιστείς ρίξε νερό και ξέπλυνε καλύτερα αυτή τη φορά και μετά βάλε μία ενυδατική (ιδανικά χωρίς parabens).
β. Μπορεί να είναι κάποια μικροαλλεργία από το ύφασμα του σουτιέν σου.

γ. Μήπως περιμένεις περίοδο; Μερικές φορές οι ορμονολογικές αλλαγές που συμβαίνουν λόγω της περιόδου προκαλούν κνησμό και φαγούρα.


8. Το στήθος σου έχει πρηστεί και πονάει

Η πιο προφανής δικαιολογία είναι ότι περιμένεις περίοδο. Σε αυτή την φάση το στήθος σου είναι τόσο ευαίσθητο που μπορεί να αλλάξει ακόμα και η υφή του. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Θα επανέλθει με το που σου έρθει περίοδος. Σε περίπτωση που δεν επανέλθει, καλό είναι να συμβουλευτείς το γιατρό σου.
Από την άλλη, μπορεί να είναι και σημάδι ότι το έχεις παρακάνει με την καφείνη, αφού η κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας μπορεί να αυξήσει τον κνησμό και τον πόνο.



Αυτό το άρθρο δεν έχει σκοπό να υποκαταστήσει την συμβουλή του γιατρού σου. Για ο,τιδήποτε σε ανησυχεί καλό είναι να απευθύνεσαι απευθείας σε εκείνον.





ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ


SHARE THIS

0 σχόλια: