Πριν το δοκιμάσετε πασπαλίστε το με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι ή καυτερή πιπεριά.
Υλικά (για 4 μερίδες)
- 1 πακέτο σπαγγέτι (500 γραμμάρια)
- 3/4 του φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 8 σκελίδες σκόρδου (4 πιεσμένες στην πρέσα και 4 κομμένες σε λεπτές φέτες)
- 1 λεμόνι (το ξύσμα του και ο χυμός του)
- 1 1/4 κούπα φυλλαράκια μαϊντανού
- Αλάτι, Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
- Παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Βράζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό το σπαγγέτι μέχρι να γίνει al dente. Κρατάμε 2 κούπες από το νερό και στραγγίζουμε την πάστα.
- Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο. Το τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά μέχρι να ροδίσει και το αφαιρούμε, τοποθετώντας το σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσει.
- Αμέσως μετά ρίχνουμε στο τηγάνι το λιωμένο σκόρδο, το ανακατεύουμε για 30 δεύτερα και προσθέτουμε το νερό από τα μακαρόνια. Σιγοβράζουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε την πάστα.
- Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό περίπου μέχρι να μειωθούν τα υγρά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι και ανακατεύουμε για να ενωθούν τα υλικά.
- Τέλος, προσθέτουμε τον μαϊντανό και περιχύνουμε με ελαιόλαδο. Τοποθετούμε στην κορυφή του πιάτου τις φέτες από το τσιγαρισμένο σκόρδο και σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.
0 σχόλια: