Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Ελληνικά φυσικά αφρώδη κρασιά



Φινετσάτες γεύσεις σε εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής
Πολυσχιδείς προσωπικότητες κρύβονται για λίγο σε κομψά ποτήρια και περιμένουν να σκάσουν στον ουρανίσκο.

Βρεθήκαμε στην ετήσια γευστική δοκιμή σαμπάνιας και άλλων αφρωδών οίνων στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» και σας προτείνουμε ενδιαφέρουσες, σπινθηροβόλες και φινετσάτες γεύσεις από ελληνικά κτήματα, σε εξαιρετική σχέση ποιότητας – τιμής. 


ZITSA
Φυσαλίδες είναι αυτό που σου έρχεται στο μυαλό ακούγοντας για το συγκεκριμένο κρασί της οινοποιίας Ηπείρου, ποικιλίας Ντεμπίνα, που χαρακτηρίζεται από την έντονη φρεσκάδα και τη δροσερή οξύτητά του. ΠΟΠ χωρίς τεχνητό διοξείδιο του άνθρακα, με τη διαδικασία να πραγματοποιείται σε κλειστή δεξαμενή, όπου η προσθήκη μύκητα κάνει μόνη τη δουλειά της. Ορεινός αμπελώνας στα 550-700 μέτρα, ξηρό, με  κιτρικά αρώματα, μυρίζει λευκόσαρκα ροδάκινα αλλά και φλούδες αχλαδιού.

AKAKIES KIR-YIANNI
Αφρώδης ροζέ ξηρός από 100% Ξινόμαυρο. ΠΟΠ Αμυνταίου, ένα κρασί με ζωντανό χρώμα, φρουτώδη γεύση, μακρά επίγευση δροσιστική οξύτητα. Ακολουθεί τη διαδικασία των αναδεύσεων σε ελαφριές οινολάσπες και μπορεί να αντέξει έως και τρία χρόνια. Ωραίο απεριτίφ. 

ΘΕΟΠΕΤΡΑ EDENIA ROSE Κτήμα Τσιλιλή
Αυτό το ροζέ πρέπει να το δοκιμάσεις. Λαχταριστές φυσαλίδες γαργαλάνε το στόμα, λαμπερό ρουμπινί που δεν καφετίζει με το πέρασμα του χρόνου, υπέροχο άρωμα φραμπουάζ, γλυκίζει ελάχιστα. Από Λημνιώνα 100%, 12 μήνες παλαίωση σε οινολάσπες, κυκλοφορεί σε αριθμημένες φιάλες. Δοκίμασα ένα του 2013. Τον Μάρτιο περιμένουμε το λευκό του «αδελφάκι» από Μαλαγουζιά. 

ΩΔΗ ΠΑΝΟΣ Κτήμα Σπυρόπουλου
Ένα βιολογικό αφρώδες από Μοσχοφίλερο με φρεσκάδα και αρωματική πολυπλοκότητα. 11% αλκοόλ, βγάζει έντονα πράσινο μήλο, μπανάνα και εσπεριδοειδή. Το ροζέ του, από Αγιωργίτικο, έχει λαμπερό χρώμα, έντονες φυσαλίδες και μυρίζει τριαντάφυλλο. Μπορεί να συνοδεύσει ιδανικά πιάτα ορεκτικών, γλυκών και φρούτων. 

DEUS CAVINO
Φυσικός ημιαφρώδης σε λευκό ή ροζέ
Το λευκό είναι ένα μοσχάτο από την ορεινή Αιγιάλη, με μία πινελιά Σιδερίτη, που γλυκίζει χωρίς πρόσθετα. 8,5% αλκοόλ, πίνεται δροσερό με φρούτα και αλμυρά σνακ. Το αντίστοιχο ροζέ από Shyrah, με έντονο χρώμα και μπλε ανταύγειες, μυρίζει φράουλα και κασίς, έχει 8,5% αλκοόλ και είναι ιδανικό για μετά το φαγητό, την ώρα του γλυκού. 


BEE από το Κτήμα Παλυβού
Δοκίμασα το φρέσκο του 2015 από Αγιωργίτικο, εξ ου το λαμπερό χρώμα του τριαντάφυλλου, αλλά και οι βιολετί ανταύγειες. Ένα ροζέ ημίγλυκο και ημιαφρώδες με γεμάτη γεύση κόκκινων φρούτων, ροδιού, αρωματικό, με 9% αλκοόλ. Αγαπάει τυριά και γλυκά. 

PIEROTTO Οινοποιία Τσιλιλή 

Ξεκίνησε δειλά τον Μάρτιο, δοκίμασα το ροζέ του. Ελαφρύ, μόλις 6% αλκοόλ, ευχάριστο, με γλύκα, Μοσχάτο Αμβούργου, με έντονα τριαντάφυλλα. Στην ετήσια γευστική δοκιμή ήταν μέσα στα πρώτα που επέλεξαν οι κυρίες. Κυκλοφορεί και σε μονές δόσεις. 


ELA GOLD BRUT
Κουνάς το μπουκάλι και πλημμυρίζει χρυσόσκονη, πραγματική. Είναι μια ιδέα της εταιρείας που υλοποιεί στην Ελλάδα η CAIR. Ένα λαμπερό λευκό, με 60% Αθήρι, 40% chardonnay, ανακατεμένο με βρώσιμο χρυσό. Ο συγκεκριμένος χρυσός χρησιμοποιείται σε κρασί και σοκολάτες, είναι πιστοποιημένος από την Ευρωπαϊκή Ενωση και τον ΕΟΦ και η συγκεκριμένη πολυτέλεια κοστίζει γύρω στα 40 ευρώ στις κάβες. 


Πηγή ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: