Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Η αύξηση στα δίδακτρα με το νέο ΦΠΑ στην Παιδεία -Πόσο θα πληρώσουν οι γονείς


Η απόφαση για κλιμακωτό ΦΠΑ τριών ταχυτήτων στην ιδιωτική εκπαίδευση έως και 13% αναμένεται να φέρει ανατροπές στο προϋπολογισμό χιλιάδων οικογενειών.


Υπενθυμίζεται πως η κυβερνητική απόφαση για το ΦΠΑ στην εκπαίσδευση προβλέπει:

Στους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία δεν θα επιβληθεί ΦΠΑ
Στα φροντιστήρια, τα ΙΕΚ, τις σχολές ξένων γλωσσών, σχολές χορού, ωδεία επιβάλλεται μειωμένος ΦΠΑ 6%.
Στα ιδιωτικά σχολεία ο ΦΠΑ θα είναι στο 13%
Οι αλλαγές αυτές αναπροσαρμόζουν και τις τιμές στα δίδακτρα. Το Εθνος αναφέρει ορισμένα παραδείγματα για το πως θα διαμορφωθούν οι τιμές.

Από 4.300 ευρώ το έτος για ένα δημοτικό σχολείο η τιμή ανεβαίνει σε 4.859 ευρώ το έτος. Επιβάρυνση 559 ευρώ.
Από 5.500 για ένα μέσο σχολείο το έτος η τιμή ανεβαίνει σε 6.215 ευρώ. Επιβάρυνση 715 ευρώ .
Από 7.000 ευρώ για ένα επίσης μέσο σχολείο η τιμή ανεβαίνει σε 7.910 ευρώ. Επιβάρυνση 910 ευρώ.
Από 13.000 για ένα ακριβό σχολείο η τιμή διαμορφώνεται σε 14.690 ευρώ. Επιβάρυνση 1.690 ευρώ το έτος.
Στα φροντιστήρια ξένων γτλωσσών από 70 ευρώ το μήνα η τιμή θα φτάσει στα 74 ευρώ το μήνα. Ετήσια επιβάρυνση 40 ευρώ για 10 μήνες.
Για δίδακτρα 400 ευρώ σε ένα φροντιστήριο μέσης εκπαίδευση η τιμή θα αυξηθεί σε 424 ευρώ το μήνα. Επιβάρυνση 240 ευρώ το έτος.


Πηγή ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: