Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

Τι είναι απαραίτητο για τη φροντίδα των δοντιών της γάτας μου;



Προβλήματα με τα δόντια παρουσιάζει το 68% των γατών ηλικίας άνω των 3 ετών. Καλό θα είναι η διαδικασία του βουρτσίσματος των δοντιών να αρχίσει από όταν το κατοικίδιό σας είναι μικρό ώστε να το συνηθίσει.


Πέντε βήματα που θα σας βοηθήσουν:

Βήμα 1ο
Επισκεφθείτε τον κτηνίατρό σας εάν το κατοικίδιό σας έχει ήδη οδοντικά προβλήματα. Κατά τη διάρκεια της οδοντιατρικής εξέτασης (η οποία πρέπει να γίνεται ετησίως), η γάτα σας θα πρέπει να τεθεί υπό γενική αναισθησία, αλλά, μην ανησυχείτε, οι κίνδυνοι είναι ελάχιστοι σε υγιή ζώα και η διαδικασία διαρκεί μόνο 20 λεπτά. Ο κτηνίατρός σας θα ελέγξει τα δόντια και τα ούλα και θα αφαιρέσει πέτρα και πλάκα.

Βήμα 2ο
Θα καθαρίσετε εσείς τα δόντια του κατοικιδίου σας; Αν ναι, προτιμάτε κάποια ώρα που το ζώο νυστάζει ή μόλις έχει ξυπνήσει έτσι ώστε να είναι ήρεμο. Πριν από το φαγητό είναι κατάλληλη στιγμή, ώστε να το ανταμείψετε μετά.

Βήμα 3ο
Προτιμάτε οδοντόκρεμα ειδικά σχεδιασμένη. Οι ανθρώπινες οδοντόκρεμες καλό θα είναι να αποφεύγονται, διότι περιέχουν πάρα πολύ φθόριο το οποίο είναι τοξικό για τα ζώα και με την κατάποση υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για στομαχικές διαταραχές.

Βήμα 4ο
Δώστε στο κατοικίδιό σας να δοκιμάσει λίγη από την οδοντόκρεμα. Στη συνέχεια τοποθετήστε απαλά το δάχτυλό σας στο στόμα του και τρίψτε του τα ούλα. Μπορεί να χρειαστούν λίγες εβδομάδες μέχρι το κατοικίδιό σας να συνηθίσει στη διαδικασία αυτή. Έπειτα θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαλακή οδοντόβουρτσα αντί για το δάχτυλό σας.

Βήμα 5ο
Η πιο άνετη θέση για τον καθαρισμό των δοντιών μιας γάτας (και για τους δυο σας) είναι στην αγκαλιά σας. Χρησιμοποιήστε το αριστερό σας χέρι για να βουρτσίσετε τη δεξιά πλευρά και το αντίστροφο. Στη συνέχεια, ως ανταμοιβή, δώστε στο ζώο σας ένα παιχνίδι, χαϊδέψτε το και επαινέστε το που συνεργάστηκε.
-του Λάζαρου Καρανάσιου, κτηνιάτρου






ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ


SHARE THIS

0 σχόλια: