Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία


Κανονικά ξεκίνησε απο τις 7 η ώρα το πρωί η εκλογική διαδικασία και οι πολίτες προσέρχονται στις κάλπες των εθνικών εκλογών. Χωρίς σταυρούς προτίμησης στα ψηφοδέλτια.

Συνολικά 9.836.997 πολίτες αναμένεται να προσέλθουν στις κάλπες των εθνικών εκλογών, οι οποίες ανοίγουν στις 07:00 και θα κλείσουν στις 19:00, προκειμένου να επιλέξουν μεταξύ των 19 κομμάτων που συμμετέχουν. 


Οι εκλογές γίνονται με λίστα, καθώς το διάστημα από τις προηγούμενες είναι μικρότερο από 18 μήνες. Έτσι οι ψηφοφόροι επιλέγουν μόνο το ψηφοδέλτιο με το κόμμα που επιθυμούν, χωρίς να βάλουν σταυρούς προτίμησης στους υποψήφιους βουλευτές. Εντούτοις, ψηφοδέλτια με σταυρό δεν προσμετρούνται ως άκυρα.

Το "στοίχημα" των πολιτικών αρχηγών στην προεκλογική περίοδο ήταν να συσπειρώσουν όσο το δυνατό περισσότερο τους ψηφοφόρους τους και να πείσουν τους αναποφάσιστους, των οποίων το ποσοστό εμφανίζεται διψήφιο, στις δημοσκοπήσεις που δεν έχουν δώσει καθαρή εικόνα για το αποτέλεσμα.

Η χώρα μας βρίσκεται και πάλι στο στόχαστρο των διεθνών ΜΜΕ, χωρίς βέβαια τον "παροξυσμό" που είχε παρατηρηθεί στις εκλογές του Ιανουαρίου, ωστόσο δεκάδες δημοσιογράφοι από κάθε μεριά του κόσμου αναμένεται να καλύψουν τις πολιτικές εξελίξεις - τις εκλογές και τις μετεκλογικές διεργασίες.

SHARE THIS

0 σχόλια: