Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Cheesecake Μερέντας



Ορεξούλα για homemade γλυκάκι με τα χεράκια σου; Αν η απάντηση είναι καταφατική τότε σίγουρα θα λατρέψεις την εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για cheesecake μερέντας!


Υλικά:
Για τη βάση:

150 γραμμάρια μπισκότα digestive
60 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο (κατά προτίμηση αγελάδας)
Για τη γέμιση:

250 γραμμάρια κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
250 γραμμάρια μερέντα
300 γραμμάρια τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia ή Μασκαρπόνε)
4 αυγά
150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Για τη βάση:

Θρυμμάτισε στο multi τα μπισκότα σε σκόνη.
Άδειασέ τα σε ένα μπολ και τα ανακάτεψε τα με το λιωμένο βούτυρο έως ότου βραχούν καλά και γίνει ένα μείγμα σαν άμμος.
Άδειασε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκατοστών, που έχεις ακουμπήσει σε ένα ταψί, ή σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο, ή σε απλό ταψάκι στρωμένο καλά με χαρτί ψησίματος (λαδόκολλα).
Άπλωσε το πιέζοντας το προς τα κάτω με την παλάμη σου.

Για τη γέμιση:

Λιώσε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί, ή στο φούρνο μικροκυμάτων (στα 600W για μερικά δευτερόλεπτα, προσέχοντας να μην καεί).
Ανακάτεψε πολύ καλά την μερέντα με το τυρί κρέμα και ενσωμάτωσε τα στη λιωμένη κουβερτούρα, η οποία θα πρέπει να είναι αρκετά ζεστή.
Χτύπα στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά, ώστε να αφρατέψουν. Σταμάτα το χτύπημα. Πρόσθεσε τα χτυπημένα αυγά στο μείγμα της μερέντας και ομογενοποίησε τα ανακατεύοντας με μια κουτάλα.

Άδειασε το μείγμα στο τσέρκι, πάνω από το μπισκότο, και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για 40-45 λεπτά. Σβήσε το φούρνο και άφησε το γλυκό να κρυώσει μέσα σε αυτόν, ώστε να μην χάσει απότομα τον όγκο του και γίνουν ρωγμές στην επιφάνεια.






ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: