Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Πώς να.."φας" το νερό που χρειάζεσαι;



Ο Αύγουστος εκτός από μήνας διακοπών, είναι ο πιο ζεστός του καλοκαιριού. Καύσωνες και ήλιος είναι ο συνδυασμός για αφυδάτωση. Πίνεις πολλά υγρά, αλλά δεν είναι αρκετά. Υπάρχουν όμως και διατροφικές επιλογές για άμεση ενυδάτωση για την καλύτερη λειτουργία του οργανισμού.


Επειδή είναι η ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική για την υγεία σου, για να αποφεύγεις προβλήματα όπως πονοκέφαλος, αδυναμία στην μνήμα, απώλεια συγκέντρωσης και μείωση απόδοσης, αλλά δεν μπορείς συνέχεια να πίνεις νερό, δες πως μπορείς να ενυδατωθείς τρώγοντας συγκεκριμένες τροφές.

- Αγγούρι, το οποίο περιέχει σχεδόν 95% νερό. Πρακτικά αν φας ένα φλιτζάνι κομμένο αγγούρι, θα ξεδιψάσεις όπως να πιεις ένα ποτήρι νερό. Σου παρέχει δροσιά και ενυδάτωση, αλλά και βιταμίνη C και φυτικές ίνες. Κατανάλωσε το σε σαλάτες, σκέτο, παντού.

- Μαρούλι, που επίσης έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, όση και το αγγούρι. Είναι πολύ πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και φυλλικό οξύ. Μην το ξεχάσεις στα σάντουιτς ή στα Berger και φυσικά στις σαλάτες σου.

- Κολοκυθάκια, με 95% νερό και αυτά, ανάλογα με το βάρος τους, θεωρούνται από τα πιο ενυδατικά λαχανικά. Οι θερμίδες τους μόλις 25 και παρέχουν στον οργανισμό κάλιο, φυλλικό οξυκαι βιταμίνες Α και C.

- Πιπεριά πράσινη που είναι πλούσια σε βιταμίνη C και φυσικά έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, 94%. Έχει πολλά αντιοξειδωτικά και μπορείς να την καταναλώσεις με τόσους τρόπους, μαγειρεμένη ή ωμή, σε φαγητά ή ως σνακ.


- Καρπούζι, ξέρεις ήδη πόσο νερό περιέχει, 91% και εκτός από ενυδάτωση προσφέρει στον οργανισμό λυκοπένιο περισσότερο και από την ντομάτα, με ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες.

- Πεπόνι με την τόσο πλούσια γεύση, αλλά και την μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, σχεδόν 90%. Έχει μόλις 56 θερμίδες ανά φλιτζάνι και είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α.

- Μελιτζάνα με νερό όσο και το καρπούζι. Θρεπτική, ενυδατική και ιδανική για κατανάλωση με 20 θερμίδες ανά μερίδα. Έχει πολλά αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες, απαραίτητα για μια υγιεινή διατροφή.

- Γιαούρτι γιατί μπορεί και να σε ενυδατώσει, αλλά και σε χορτάσει αμέσως. Έχει σχεδόν 88% νερό, πλούσια πηγή ασβεστίου, πολλές βιταμίνες του συμπλέγματος Β και φροντίζει για την λήψη των απαραίτητων προβιοτικών που συμβάλλουν στην υγεία του εντέρου, αλλά και του ανοσοποιητικού συστήματος.






ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: