Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Η Arsenal κατέκτησε το FACup στην Αγγλία



Η Άρσεναλ συνέτριψε στον τελικό του FA Cup την Άστον Βίλα με 4-0 στο Γουέμπλεϊ, στέφθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά κυπελλούχος Αγγλίας και έγινε, έτσι, η πολυνίκης του θεσμού, καθώς έφτασε τις 12 κατακτήσεις στην ιστορία της.


Θα μπορούσε να ψάχνει κανείς ξανά και ξανά, και πάλι θα κατέληγε στο ίδιο: «σαν στο σπίτι της» . Αυτή είναι, μάλλον, η ακριβέστερη περιγραφή για την Άρσεναλ σε ότι αφορά τις παρουσίες της στον τελικό του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού- του FA Cup.

Και, ως γνωστόν, δεν υπάρχει κανένα μέρος στον κόσμο σαν το σπίτι: οι «Κανονιέρηδες» συμμετείχαν απόψε για 19η φορά στην ένδοξη ιστορία τους στον τελικό του κυπέλλου (νούμερο- ρεκόρ, φυσικά) και φιλοδοξούσαν ν' αφήσουν δεύτερη και σχεδόν καταϊδρωμένη- παρά το γεγονός πως έβλεπε τον φετινό τελικό από τον καναπέ της- την Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ σε κατακτήσεις, μιας και οι δύο ομάδες μοιράζονταν την κορυφή με 11 τρόπαια.

Απέναντί της στον νεόδμητο, σχετικά, ναό του Γουέμπλεϊ παρατάχθηκε η φτωχή, αλλά αδιαμφισβήτητα τίμια, Άστον Βίλα, με τους «Χωριάτες» να θέλουν να τελειώσουν με ονειρώδη τρόπο τη φετινή του χρονιά.

Ωστόσο, όταν οι δύο τους παρατάχθηκαν στο χορτάρι, το συγκρότημα του Αρσέν Βενγκέρ φρόντισε να μετατρέψει τους «Χωριάτες» σε χωριάτικη σαλάτα: η Άρσεναλ έστειλε 4 προειδοποιητικές βολές πριν βάψει με ποδοσφαιρικό αίμα τα δίχτυα: αρχικά με τον Κολσιενί στο 15΄ (απόκρουση Γκίβεν), έπειτα με τον Ράμσεϊ (προβολή λίγο έξω), ύστερα και πάλι με τον Ουαλό (σουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο) στο 20΄ και τέσσερα λεπτά αργότερα με τον Γουόλκοτ (πλασέ εξ επαφής, έδιωξε από το... πουθενά ο Ρίτσαρντσον).

Αλλά λίγο πριν εκπνεύσει το ημίχρονο, ο Γουόλκοτ «μάτωσε» τα δίχτυα: στο 40΄ ο Μονρεάλ σέντραρε, ο Σάντσες έκανε κεφαλιά- πάσα στον Άγγλο επιθετικό και αυτός με άπιαστο σουτ «έγραψε» το 1-0, αποκαθιστώντας την μέχρι τότε αγωνιστική αδικία, δεδομένης της συντριπτικής υπεροχής της Άρσεναλ, του 0-0 που αναγραφόταν στον ηλεκτρονικό πίνακα.

Στο δεύτερο ημίχρονο το γήπεδο άρχισε να παίρνει μια ελαφρώς κατηφορική κλίση προς την εστία της Άστον Βίλα: ο Σάντσες στο 50΄ με ασύλληπτη βολίδα εκτός περιοχής έκανε το 2-0, για να έρθει ο Μερτεζάκερ στο 62΄ ν' ανεβάσει το δείκτη του σκορ στο 3-0 με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

Λίγο πριν οι φελλοί αποχωριστούν το στόμιο από τα μπουκάλια με τις σαμπάνιες, ο Ζιρού (στο 94΄) ολοκλήρωσε τον θρίαμβο της ομάδας του, όταν με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 4-0 και έδωσε το έναυσμα για παρατεταμένη φρενίτιδα στους κόλπους των οπαδών των «Κανονιέρηδων».

Έτσι, η Άρσεναλ κατέκτησε για δεύτερη σερί φορά το τρόπαιο φτάνοντας της 12 κατακτήσεις συνολικά στο θεσμό και ολοκλήρωσε το εντυπωσιακό της δεύτερο μισό της σεζόν με τον καλύτερο τρόπο, τη στιγμή που η Άστον Βίλα θα πρέπει να κάνει και πάλι υπομονή για να δει το τρόπαιο να καταλήγει στην αγκαλιά της (τελευταία φορά που συνέβη αυτό ήταν το 1957- χθες, δηλαδή).

Άρσεναλ, τρόπαιο FA Cup, πανηγυρισμοί, ρεκόρ, λοιπόν. Και ένας ευτυχής Αρσέν Βενγκέρ να κάνει όνειρα για ένα καλύτερο αύριο. Κανείς δεν αντιλέγει, ωραίο το «σπίτι» του κυπελλούχου, όμως δεν έχει τη λάμψη του παλατιού. Του παλατιού της πρωταθλήτριας της Premier League.





ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: