Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Ποδοσφαιρικά παπούτσια: Προσοχή σε 7 σημεία



Όπως κάθε νέο ζευγάρι παπουτσιών δεν εφαρμόζει εξ' αρχής απόλυτα στο πόδι και πολλές φορές δυσκολεύει το περπάτημα αλλά και δημιουργεί ενοχλήσεις, έτσι και τα ποδοσφαιρικά παπούτσια αν φορεθούν αμέσως μετά την αγορά τους μπορεί να δημιουργήσουν φουσκάλες στο πόδι κάθε ποδοσφαιριστή επαγγελματία ή ερασιτέχνη ενώ παράλληλα η απόδοση του αθλητή μπορεί να μην είναι η μέγιστη δυνατή.


Αρκετοί είναι οι ποδοσφαιριστές που οδηγούνται στο λάθος να φορέσουν σε επίσημους αγώνες παπούτσια τα οποία δεν έχουν φορέσει ξανά. Έτσι ταλαιπωρούνται από σφίξιμο στο πέλμα ή σε άλλο μέρος του ποδιού και παρουσιάζουν πολλές φορές μειωμένη απόδοση στο παιχνίδι.

Πολλοί από εσάς μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου και μετά την ανάπαυλα του παιχνιδιού κάποιος ποδοσφαιριστής έχει αλλάξει ποδοσφαιρικά παπούτσια και εμφανίζεται στον αγωνιστικό χώρο με νέα. ο λόγος μια τέτοιας αλλαγής συνήθως είναι οι ενοχλήσεις που δέχεται και δεν τον αφήνουν να έχει τη βέλτιστη απόδοση.

Σε συνεργασία με το podosfairikapapoutsia.gr - μία πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα ιστοσελίδα που συγκεντρώνει ποδοσφαιρικά παπούτσια και αθλητικά είδη από τα μεγαλύτερα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα και σας δίνει τη δυνατότητα να συγκρίνετε τιμές και να διαλέξετε βάση αρκετών φίλτρων που διαθέτει το ποδοσφαιρικά παπούτσια που σας ταιριάζουν - ετοιμάσαμε ένα άρθρο σταθμό για όλους εσάς που μόλις αγοράσατε τα νέα σας ποδοσφαιρικά παπούτσια.

Ένας οδηγός βήμα προς βήμα για τις ενέργειες που πρέπει να κάνετε ώστε να μαλακώσετε τα νέα σας ποδοσφαιρικά παπούτσια ώστε να πετύχετε τη μέγιστη εφαρμογή και την καλύτερη άνεση αποφεύγοντας τις δυσάρεστες συνέπειες όταν αγωνίζεσθε.

Αρχικά να σας προετοιμάσουμε ότι το μαλάκωμα των ποδοσφαιρικών παπουτσιών διαρκεί ανάλογα τη μάρκα κατασκευής, από 2 - 3 ημέρες μέχρι και 1 εβδομάδα ώστε να επιτευχθεί άριστο αποτέλεσμα. Η παρακάτω διαδικασία μπορεί να ακολουθηθεί φυσικά, είτε έχουμε ανδρικά ποδοσφαιρικά παπούτσια, είτε γυναικεία είτε παιδικά παπούτσια.

Πάμε λοιπόν 1 προς 1 στα βήματα που πρέπει να προσέξετε:

1. Επιλέξτε το σωστό μέγεθος ποδοσφαιρικού παπουτσιού

Πρωταρχικό στάδιο και πολύ βασικός παράγοντας είναι η σωστή επιλογή μεγέθους για το ποδοσφαιρικό παπούτσι που θέλετε να αγοράσετε. Οποιοδήποτε λάθος στο συγκεκριμένο στάδιο δεν δύναται να διορθωθεί μετέπειτα, καθώς όσο και να μαλακώσει το νέο ποδοσφαιρικό παπούτσι που αγοράσατε δεν υπάρχει περίπτωση το μέγεθός του να μεγαλώσει.

Προσέξτε λοιπόν καθώς δοκιμάζετε το νέο σας ποδοσφαιρικό παπούτσι, μπορείτε να κουνήσετε τα δάχτυλα του ποδιού σας με άνεση; Μήπως πιέζεται η φτέρνα σας στο πέλμα του παπουτσιού; Αν συμβαίνει κάτι από τα δύο τότε είναι προειδοποίηση ότι το συγκεκριμένο μέγεθος δεν σας εφαρμόζει απόλυτα και μάλλον θα πρέπει να διαλέξετε κάποιο διαφορετικό.

2. Μην πετάξετε το παλιό σας ζευγάρι ποδοσφαιρικά παπούτσια

Το παλιό σας ζευγάρι κρατήστε το καθώς σίγουρα θα σας χρειαστεί μέχρι να μαλακώσουν τα νέα σας ποδοσφαιρικά παπούτσια. Μέχρι να περάσει το χρονικό διάστημα των λίγων ημερών ή της 1 εβδομάδας και μαλακώσουν τα νέα σας ποδοσφαιρικά παπούτσια ίσως χρειαστεί να φορέστε το παλιό σας πλέον ζευγάρι μέχρις ότου τα νέα σας αποκτήματα είναι έτοιμα να φορεθούν.

Φτάσατε τώρα στο σημείο που η συλλογή σας περιλαμβάνει το νέο σας ζευγάρι ποδοσφαιρικά παπούτσια, τι πρέπει να κάνετε;

1. Αρχικά το πρώτο βήμα που ήταν η αγορά των ποδοσφαιρικών παπουτσιών έγινε. Τώρα αυτό που έχετε να κάνετε είναι να φορέσετε το νέο σας ζευγάρι με χοντρές κάλτσες και μετέπειτα να βάλετε τα πόδια σας μέσα σε ένα δοχείο με ζεστό νερό περιμένοντας τα ποδοσφαιρικά παπούτσια να μουλιάσουν.

Το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για την παραπάνω διαδικασία είναι περίπου 20 λεπτά. Ο χρόνος αυτός δεν διαφέρει αν τα ποδοσφαιρικά παπούτσια που αγοράσατε είναι με τάπες ή με σχάρα.

2. Αφότου τα παπούτσια σας μουλιάσουν, το επόμενο βήμα που ακολουθεί είναι να τα στεγνώσετε. Βγάλτε λοιπόν τα παπούτσια σας από το ζεστό νερό και εξοπλιστείτε με υπομονή καθώς θα πρέπει να περιμένετε φορώντας τα να στεγνώσουν. Η διαδικασία αυτή είναι πολύ σημαντική για να πάρουν τα ποδοσφαιρικά παπούτσια το σχήμα του ποδιού σας και για το λόγο αυτό δεν θα πρέπει να τα τοποθετήσετε κοντά σε καλοριφέρ, στον ήλιο, ή το στέγνωμα να γίνει με πιστολάκι. οποιαδήποτε από τις παραπάνω διαδικασίες δεν ενδείκνυται.

3. Φτάσαμε στο τρίτο στάδιο που τα ποδοσφαιρικά σας παπούτσια έχουν στεγνώσει και εδώ εφαρμόζουμε πάνω σε αυτά βαζελίνη είτε μαλακτικό για δερμάτινα παπούτσια αλλά και ο αφρός ξυρίσματος θα επιφέρει το ίδιο αποτέλεσμα.

Τρίψτε τα λοιπόν ελαφρά χωρίς να χρησιμοποιήσετε μεγάλη ποσότητα, το μόνο που πρέπει να επιδιώξετε είναι να καλυφθεί η επιφάνεια του παπουτσιού.

4. Σχεδόν τα ποδοσφαιρικά σας παπούτσια είναι έτοιμα, μπορείτε να τα φορέσετε καθώς το μαλάκωμα έχει ολοκληρωθεί. Καλύτερο θα ήταν τα ποδοσφαιρικά σας παπούτσια να μην φορεθούν από την πρώτη στιγμή σε επίσημο παιχνίδι αλλά θα μπορούσατε να επιλέξετε κάποια προπόνηση και ακόμα καλύτερα το μισό κομμάτι αυτής και όχι καθ όλη τη διάρκεια. Αν διαπιστώσετε ότι δεν υπάρχουν ενοχλήσεις και η εφαρμογή στο πόδι σας είναι άριστη τότε μπορείτε να προχωρήσετε στο τελευταίο στάδιο.

5. Το νέο σας ζευγάρι ποδοσφαιρικά παπούτσια είναι πανέτοιμο. Φορέστε πλέον σε επίσημο παιχνίδι και αισθανθείτε την άνεση στο πόδι σας.

Εμείς με τη σειρά μας σας ευχόμαστε πολλά γκολ!




ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: