Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Νέο διαγνωστικό εργαλείο κατά του καρκίνου του μαστού



Η ταχεία μαγνητική μαστογραφία, μια εξέταση που μόλις ήρθε στην Ελλάδα, συμβάλλει στον πιο έγκαιρο εντοπισμό της νόσου.


Καλά νέα για όλες τις γυναίκες. Πλέον είναι διαθέσιμη και στη χώρα μας η ταχεία μαγνητική μαστογραφία, που υπόσχεται διάγνωση του καρκίνου του μαστού σε πιο πρώιμο στάδιο απ' ό,τι συμβαίνει με την κλασική μαστογραφία και το υπερηχογράφημα. Η συγκεκριμένη εξέταση, επιπλέον, δεν έχει ιονίζουσα ακτινοβολία, δεν ξεπερνά σε συνολική διάρκεια τα 3' και δεν απαιτεί την ελαφρώς επώδυνη συμπίεση των μαστών. Το κόστος της ανέρχεται στα € 120, το οποίο προς το παρόν δεν καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ.

Όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη τύπου που διοργανώθηκε από τον όμιλο του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών που την εφαρμόζει, ο εντοπισμός του καρκίνου στην ταχεία μαγνητική μαστογραφία γίνεται με βάση την αυξημένη αγγείωση και τα διαφορετικά μορφολογικά χαρακτηριστικά του. Έτσι, όπως δήλωσε ο δρ Νίκος Μποντόζογλου, διευθυντής του Τμήματος Αξονικού και Μαγνητικού Τομογράφου του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, «σήμερα με την προληπτική ταχεία μαγνητική μαστογραφία δίνουμε τη δυνατότητα σε όλες τις γυναίκες που κάνουν προληπτικό έλεγχο για καρκίνο του μαστού με συστηματική μαστογραφία να νιώσουν ακόμα πιο σίγουρες ότι δεν πάσχουν από την ασθένεια, ειδικότερα στις γυναίκες νεαρής ηλικίας, καθώς και σε όσες έχουν πυκνούς μαστούς, όπου η αποτελεσματικότητα της μαστογραφίας περιορίζεται».

«Μία στις δέκα γυναίκες θα νοσήσει από καρκίνο του μαστού, μια ασθένεια που αρκετές φορές μπορεί να ιαθεί όταν διαγνωστεί έγκαιρα» πρόσθεσε ο αναπληρωτής καθηγητής Χειρουργικής Χρήστος Μαρκόπουλος, συμπληρώνοντας: «Επομένως η διάγνωση της ασθένειας σε πρώιμο στάδιο είναι ιδιαίτερα σημαντική».






ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: