Κατά την, πρώτη μέρα της συνάντησης, η οποία χαρακτηρίστηκε από κυβερνητικούς κύκλους «παραγωγική», αποφασίσθηκε η σύγκλιση του Euroworking Group την ερχόμενη Τετάρτη, 22 Απριλίου.
Στόχος των συναντήσεων είναι η άμβλυνση των διαφορών μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών, ώστε να δοθεί το πράσινο φως για τη χρηματοδότηση της χώρας.
Οι συζητήσεις εκτιμάται ότι θα συνεχισθούν έως και την Τρίτη, παραμονή του έκτακτου Euroworking Group.
Την ελληνική πλευρά εκπροσωπούν ο επικεφαλής των οικονομικών εμπειρογνωμόνων, Γιώργος Χουλιάρακης, ο νέος γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Νικόλαος Θεοχαράκης και η σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών, Έλενα Παναρίτη.
Πληροφορίες αναφέρουν πως οι συζητήσεις του Σαββάτου επικεντρώθηκαν στη μακροοικονομία και τα δημοσιονομικά, με το πρωτογενές πλεόνασμα να αποτελεί ένα βασικό θέμα. Η Ελλάδα επιμένει στο 1,2%, στόχος που φαίνεται ότι θα γίνει αποδεκτός, ενώ στη χειρότερη περίπτωση θα συμβιβαστούν με ένα ποσοστό κοντά σε αυτό.
Παράλληλα, αξιωματούχος που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις έκανε λόγο για «κόσμιες» αντιπαραθέσεις, κυρίως στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά. Ο ίδιος τόνισε πως και οι δύο πλευρές έχουν μπει στη διαπραγμάτευση με τη λογική «να τα βρουν», ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα βρεθεί λύση πριν από το Eurogroup.
0 σχόλια: