Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

4 tips για να αποδώσεις καλά στις εξετάσεις!


Δες εδώ τα 4 καλύτερα tips για να αποδώσεις καλά στις εξετάσεις.
Γιατί η εξεταστική είναι «προ των πυλών»!

1. Φρόντισε να βρίσκεσαι σε ένα ήρεμο οικογενειακό περιβάλλον χωρίς συγκρούσεις κι εντάσεις. Εν ολίγοις μην «ψάχνεσαι» για καυγάδες με όλο σου το σόι εν μέσω της εξεταστικής.
2. Όταν οι γονείς σου, σου αρχίζουν το κήρυγμα για τον τρόπο που διαβάζεις, και γενικότερα για την εξεταστική και τους βαθμούς σου, άκουσε τους με ψυχραιμία αλλά μην μπεις στη διαδικασία αντίλογου. Κατάλαβε ότι έχουν καλή πρόθεση και ότι είναι κι εκείνοι αγχωμένοι για την απόδοσή σου. Άσε τους να σου πουν αυτά που θέλουν και μην ξεκινήσεις καυγά, ακόμη κι αν σου φαίνονται υπερβολικά. Η ηρεμία είναι κάτι απαραίτητο για να μπορέσεις να συγκεντρωθείς στο διάβασμά σου και να αποδώσεις τα μέγιστα.
3. Να τρως σωστά και καλά. Μην μπεις σε λογική δίαιτας σε περίοδο εξεταστικής περιόδου. Νηστικό «αρκούδι» δεν χορεύει. Προσπάθησε να ακολουθείς μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή, να μην αποκλείεις κατηγορίες τροφίμων από τη διατροφή σου και να μην παραλείπεις γεύματα.
4. Προσπάθησε να μην το παρακάνεις στους καφέδες. Ένας με δυο ημερησίως είναι καλά.  Οι παραπάνω μπορεί να σου δημιουργήσουν υπερένταση. Και η υπερένταση είναι κάτι που θες να αποφύγεις. Όχι να αυξήσεις.
5. Σκέψου το ενδεχόμενο για τον μήνα των εξετάσεων μήπως πάρεις κάποιο συμπλήρωμα βιταμινών που να σου ενισχύσει τα επίπεδα συγκέντρωσής σου.
6. Φρόντισε να κάνεις μεταξύ του διαβάσματος μεγάλα διαλείμματα ώστε να «ξελαμπικάρεις»! Άνθρωπος είσαι, όχι ρομπότ. Είναι απαραίτητο μέσα στη μέρα να κάνεις διαλείμματα για να ξεκουραστείς, ή απλά για να κάνεις κάτι που σου αρέσει ώστε το διάβασμα που θα κάνεις μέσα στη μέρα να είναι ποιοτικό και στο τέλος να καταφέρεις να αποδώσεις τα βέλτιστα!

SHARE THIS

0 σχόλια: