Σοβαρή υποψηφιότητα για την κατάληψη μιάς θέσης στην πρώτη πεντάδα της Σούπερ Λιγκ έθεσε η Ξάνθη, καθώς νίκησε σήμερα 3-0 τον Παναιτωλικό στα Πηγάδια, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής. Τα τέρματα των «ακριτών», οι οποίοι «έπιασαν» τον σημερινό αντίπαλό τους στην κατάταξη, σημείωσαν οι Παπάζογλου (40΄), Κλέιτον (64΄) και Καπετάνος (83΄), με τον Βραζιλιάνο να χάνει και πέναλτι στο 60΄.
Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να απειλήσει στο πρώτο δεκάλεπτο με δύο σουτ του Θεοδωρίδη, με τον Κυριακίδη να αποκρούει το πρώτο (3΄) και το δεύτερο να στέλνει την μπάλα άουτ (7΄). Οι φιλοξενούμενοι πήραν την κατοχή της μπάλας και άρχισαν να κερδίζουν τη «μάχη» στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ενώ «άγγιξαν» το γκολ στο 27΄, όταν το σουτ του Κάπελ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της Ξάνθης. Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να «ανοίξουν το σκορ» στο 40ο λεπτό, όταν ο Λουσέρο εκτέλεσε φάουλ και ο Παπάζογλου με κεφαλιά «έγραψε» το 1-0.
Στο 47΄ το σουτ του Βασιλακάκη έφυγε ψηλά άουτ, ενώ στο 50΄ η Ξάνθη έχασε σπουδαία ευκαιρία να πετύχει και δεύτερο γκολ, καθώς ο Κλέιτον έγινε αποδέκτης της μπάλας από τη σέντρα του Σολτάνι, αλλά από πλεονεκτική θέση την έστειλε πάνω από τα δοκάρια του Ράφαελ. Στο 59΄ ο διαιτητής Κουκουλάκης καταλόγισε πέναλτι υπέρ της Ξάνθης στο μαρκάρισμα του Μαλεζά στον Καπετάνο, αλλά ο Κλέιτον αστόχησε από την άσπρη βούλα στο 60΄. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ωστόσο, ο Βραζιλιάνος πήρε... ρεβάνς για την απώλεια του πέναλτι, καθώς έγινε αποδέκτης της μπάλας από την προσπάθεια του Βάλτερ και από κοντά «έγραψε» το 2-0. Οι γηπεδούχοι δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα έως το τέλος, ενώ κατάφεραν να πετύχουν και τρίτο γκολ με τον Καπετάνο από την πάσα του Κλέιτον στο 83΄ (3-0).
Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Κίτρινες: Γουάλας - Κέβιν, Ετζενγκέλε, Μύγας
ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Σολτάνι (61΄ Βάλτερ), Λουσέρο, Παπάζογλου, Ομπόντο, Βασιλακάκης (72΄ Παπαστεριανός), Κλέιτον, Γούτας, Καπετάνος (88΄ Ράνος).
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Ράφαελ, Κέβιν, Θεοδωρίδης, Κάπελ, Μαλεζάς, Γοδόι, Μορένο, Μαρτίνες (68΄ Ρουσκουγέδα), Μύγας (57΄ Μπεχαράνο), Ετζενγκέλε, Φωτάκης (72΄ Κουτρομάνος).
0 σχόλια: