Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Κερκυραϊκό σοφρίτο



Το σοφρίτο, είναι ένα Κερκυραϊκό πιάτο που γίνεται με μοσχαρίσιο κρέας και είναι ένα πολύ νόστιμο φαγητό με πηχτή, λευκή, βελούδινη σάλτσα.


Υλικά
1 κιλό μοσχάρι
5 κουταλιές αλεύρι
αλάτι
άσπρο πιπέρι τριμμένο
5 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
½ φλυτζάνι του τσαγιού ξύδι από λευκό κρασί
½ φλυτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί
½ φλυτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμ

Εκτέλεση

Ζητήστε το κρέας να είναι κομμένο σε λεπτές φέτες και χτυπημένο, ώστε να λεπτύνουν. 

Πλύντε τις και σκουπίστε τις με απορροφητικό χαρτί.

 Αναμείξτε το αλεύρι με το αλάτι και το πιπέρι και αλευρώστε το κρέας καλά και από τις δύο πλευρές.

Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε το λάδι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σωτάρετε το κρέας ελαφρά και από τις δύο μεριές. 

Αφαιρέστε το κρέας και τοποθετήστε το σε σειρές σε μια μέτρια κατσαρόλα. 

Στο ίδιο τηγάνι σωτάρετε το σκόρδο και στη συνέχεια ρίξτε το ξύδι, το κρασί και τον μαϊντανό. 

Όταν αρχίσουν να βράζουν, ρίξτε το μίγμα πάνω από το κρέας και προσθέστε ζεστό νερό μέχρι μόλις να καλυφθεί το κρέας. 

Προσθέστε λίγο ακόμη αλάτι και πιπέρι. 

Μαγειρέψτε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου μία ώρα. 

Το σοφρίτο είναι έτοιμο όταν το κρέας λιώνει. 

Η σάλτσα πρέπει να είναι πηχτή, γι’ αυτό ανάλογα, αν είναι πάρα πολλή πηχτή προσθέστε λίγο νερό, αν είναι πολλή αραιή αφήστε να βράσει λίγο ακόμη χωρίς το καπάκι.





ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: