Πέρα από τους γενικούς κανόνες καλής συμπεριφοράς στο τραπέζι, κάθε λαός έχει το δικό του τρόπο να φάει ένα τοπικό πιάτο. Κάτι που μπορεί να φέρει σε δύσκολη θέση τους επισκέπτες.
Πώς λοιπόν μπορεί να φάει κανείς σπαγγέτι σαν Ιταλός ή αστακούς σαν Ελληνας; Οι ειδικοί του Co-operative Travel έφτιαξαν έναν οδηγό προκειμένου να μην αισθανθεί ποτέ ξανά ντροπή και την επιθυμία να... ανοίξει η γη να τον καταπιεί κάποιος ταξιδιώτης που δεν ξέρει τι να κάνει σε ένα «ξένο» τραπέζι.
Για παράδειγμα, στην Ιταλία πρέπει τα σπαγγέτι να φαγωθούν με ένα πιρούνι μόνο και χωρίς κουτάλι. Ο οδηγός παρουσιάζει ως ένα από τα παραδοσιακά πιάτα της Ελλάδας τους αστακούς- με έμφαση σε εκείνους σε Κέρκυρα, Κρήτη, Ζάκυνθο και Ρόδο- το οποίο είναι δίχως άλλο ένα αρκετά δύσκολο έδεσμα για μη... μυημένους.
Ακόμη, εξηγεί πώς πρέπει να φάει κανείς τα σαλιγκάρια σαν Γάλλος, τάπας σαν Ισπανός, φουφού σαν γνήσιος κάτοικος της Καραϊβικής, ταμάλε σαν Μεξικανός και ψητό κρέας σαν να έχει μεγαλώσει στη Λατινική Αμερική.
0 σχόλια: