Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Πανσέτα με πορτοκάλι



Μια συνταγή για ζουμερό πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.


Το χοιρινό δεν ενδείκνυται για γιορτές. Είναι ξηρό κρέας και άγριο στο δόντι. Ειδικά αν δεν έχει λυώσει στο μαγείρεμα, βαραίνει το στομάχι. Υπάρχει μια λύση: αγοράστε πανσέτα, με ή χωρίς κόκκαλο και απολαύστε το χοιρινό όπως δεν το ξέρατε ως τώρα!

Κάπως έτσι είναι η πανσέτα, με το λίπος και τα όλα της:

Υλικά

1 κιλό (τουλάχιστον) πανσέτα
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα δυνατή, Maille
2 κουταλιές σούπας μέλι
1 κουταλάκι τσαγιού θυμάρι
Λίγα φύλλα σόγιας πράσινα
1 μέτριο πορτοκάλι (χυμός και ξύσμα)
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση

Βάζετε σε μπολ (όχι μεταλλικό) όλα τα υλικά. Ανακατεύετε καλά
Αλάτι και πιπέρι στην πανσέτα, την προσθέτετε στο μπολ
Τα τυλίγετε καλά στη μαρινάδα, τα σκεπάζετε και τα βάζετε στο ψυγείο για 5 τουλάχιστον ώρες, καλύτερα μια ολόκληρη νύχτα
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς, την άλλη μέρα
Βάζετε σε βαθύ σκεύος την πανσέτα μαζί με τη μαρινάδα
Προσθέτετε πατατούλες
Τυλίγετε με αλουμινόχαρτο το σκεύος για να καλοψηθεί, χωρίς να καεί
Αρχικά ο φούρνος στους 200 βαθμούς, μετά στους 180
Είναι καλύτερα να γυρίσετε την πανσέτα μια φορά
Προς το τέλος του ψησίματος, βγάζετε το αλουμινόχαρτο για να πάρει χρώμα και να ροδίσει
Είναι ακόμη καλύτερο να περάσετε με πινέλο την πανσέτα, με τον ζωμό που βρίσκεται στο σκεύος
Οταν σερβίρετε και κόψετε την πανσέτα, είναι πραγματικό λουκούμι και λυώνει στο στόμα.

Το πορτοκάλι και το μέλι δίνουν άρωμα στο πιάτο και μαλακώνουν το κρέας.

Το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι γλυκό, είναι μόνο απολαυστικό!






ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: