Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Οι χάκερ «έπεισαν» την Sony να αποσύρει το Interview



Οι χάκερ που «μπήκαν» στα υπολογιστικά συστήματα της Sony Corp και έκλεψαν διαβαθμισμένο υλικό πρέπει να έχουν στην διάθεσή τους πολύ περισσότερα από αυτά που έχουν «διαρρεύσει» μέχρι στιγμής:
κάποια σχετικά ανώδυνα mail γνωστών ηθοποιών όπως ο Τζορτζ Κλούνεϊ ή ο Λεονάρντο ντι Κάπριο, το σενάριο του επόμενου Τζέιμς Μποντ, κτλ

Κι αυτό γιατί η αμερικανική εταιρεία παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών Sony Pictures ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι ακύρωσε την προγραμματισμένη για την ημέρα των Χριστουγέννων προβολή της ταινίας "The Interview," μετά από τις απειλές χάκερ και την απόφαση πολλών κινηματογραφικών αιθουσών να μην προβληθεί η ταινία.

«Υπό το φως αυτής της απόφασης από την πλειοψηφία των αιθουσών να μην προβληθεί η ταινία "The Interview," έχουμε αποφασίσει να μην προχωρήσουμε με την προγραμματισμένη για τις 25 Δεκεμβρίου προβολή στις κινηματογραφικές αίθουσες» αναφέρει ανακοίνωση της Sony Pictures.

Το μεγάλο αμερικανικό κινηματογραφικό στούντιο εκφράζει επίσης τη «βαθιά θλίψη του για αυτή την ξεδιάντροπη προσπάθεια να κατασταλεί η διανομή της ταινίας, καθώς και στη διαδικασία να γίνει ζημιά στην εταιρεία».

Λίγα 24ωρα πριν, έγινε γνωστό πως η εταιρεία παραγωγής έλαβε απειλές που ανέφεραν πως αν η ταινία προβληθεί, η Αμερική θα προκαλούσε μια ακόμη τραγωδία που θα θύμιζε την 11 Σεπτεμβρίου.

«Θυμηθείτε την 11η Σεπτεμβρίου του 2001. Σας συστήνουμε να μείνετε μακριά από τις αίθουσες. Εάν το σπίτι σας βρίσκεται κοντά, καλύτερα να φύγετε. Για ό,τι και να συμβεί τις επόμενες ημέρες, υπεύθυνη είναι η απληστία της Sony Pictures» έχει προειδοποιήσει η οργάνωση που κρύβεται πίσω από το χάκινγκ.

Η ταινία είναι μια παρωδία φανταστικού σεναρίου όπου η αμερικανική CIA προσλαμβάνει δυο δημοσιογράφους οι οποίοι με το πρόσχημα της συνέντευξης μεταβαίνουν στη Βόρεια Κορέα για να δολοφονήσουν τον ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Κυβερνητικές πηγές των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσαν ότι οι ερευνητές της έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Βόρεια Κορέα ήταν πίσω από την κυβερνοεπίθεση στους υπολογιστές της εταιρείας Sony Corp

Μία από τις αμερικανικές κυβερνητικές πηγές χαρακτήρισε την επίθεση ως «κρατική χορηγία» ενώ άλλες πηγές ανέφεραν ότι στην υπόθεση εμπλέκεται η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας. «Η κυβέρνηση Ομπάμα εξετάζει αν θα προχωρήσει σε δημόσια ανακοίνωση των συμπερασμάτων των ερευνητών» δήλωσαν οι αξιωματούχοι, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Το Αμερικανικό FBI δημοσιοποίησε την Τρίτη μια προειδοποίηση προς τα κέντρα θεάματος όπως οι κινηματογράφοι τα θέατρα και άλλες επιχειρήσεις που συνδέονται με τα studio της εταιρείας Sony Pictures Entertainment ότι εξ αιτίας της ταινίας "The Interview," θα μπορούσαν να δεχθούν επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Το ιδιωτικό έγγραφο, το οποίο ήρθε στην κατοχή του Ρόιτερς, αναφέρει ότι «ο καθένας που συνδέεται με την παραγωγή, τη διανομή και την προώθηση» της ταινίας «θα μπορούσε ενδεχομένως να γίνει στόχος των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο».

Η εξέλιξη αυτή έχει ήδη πυροδοτήσει μια τεράστια συζήτηση στα social media. Ο πρώτος που εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για αυτή την απόφαση ήταν ο παραγωγός Judd Apatow ο οποίος χαρακτήρισε την κίνηση της SONY και των κινηματογράφων λανθασμένη. Την ίδια άποψη έσπευσε να συμμεριστεί με ακόμη πιο επιθετικό τρόπο ο αμερικανός κωμικός Jimmy Kimmel ο οποίος κάνει λόγο για πράξη δειλίας που δίνει ισχύ στις τρομοκρατικές απειλές.


Πηγή ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: