Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Norman Atlantic: Τρίτος έλληνας νεκρός- Εννέα οι αγνοούμενοι



Παραμένει το απίστευτο αλαλούμ όσον αφορά στις λίστες των διασωθέντων, των νεκρών και των αγνοούμενων της ναυτικής τραγωδίας του Norman Atlantic.


Ερωτηματικά και οργή προκαλεί το γεγονός ότι ακόμα δεν υπάρχει σαφής εικόνα και οι πληροφορίες είναι αντικρουόμενες, ενώ υπάρχουν αλλεπάλληλες διορθώσεις.

Το απόγευμα της Τετάρτης έγινε γνωστό ότι οι έλληνες αγνοούμενοι ανέρχονται σε 9, αριθμός πολύ μικρότερος από τους 32 που για μέρες κυκλοφορούσε ως πληροφορία. (Η σχετική λίστα)

Παράλληλα, το απόγευμα έγινε γνωστό από το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος ότι υπάρχει και τρίτος έλληνας νεκρός που ταυτοποιήθηκε. Πρόκειται για τον ελληνικής υπηκοότητας Νικόλαο Παράσχη.

Ο άτυχος 58χρονος άνδρας από το χωριό Γερακαρία, πατέρας δύο παιδιών, σύμφωνα με συγγενικό του πρόσωπο, έδωσε σημεία ζωής για τελευταία φορά το βράδυ του Σαββάτου, όταν ταξίδευε με το Norman Atlantic από την Πάτρα προς την Ανγκόνα, μεταφέροντας λάδι.

Έκτοτε δεν επικοινώνησε με κανέναν και δυστυχώς οι φόβοι της οικογένειας επαληθεύτηκαν.

Βόμβες από τον εισαγγελέα

Ο εισαγγελέας του Μπάρι, Τζιουζέππε Βόλπε, τόνισε ότι ακόμη δεν γνωρίζουμε τι έχουν απογίνει 98 επιβάτες του Norman Atlantic.

Σύμφωνα με τον ίδιο, "τις τελευταίες ώρες έφτασαν στην Ελλάδα 80 ναυαγοί με ένα ελικόπτερο και ένα εμπορικό πλοίο, αλλά δεν προκύπτει να υπάρχει κάποιο δεύτερο πλοίο, το οποίο να έχει επιβιβάσει διασωθέντες".

Ο εισαγγελέας προέβη στις δηλώσεις μετά την άφιξη στο Μπρίντιζι του San Giorgio, το οποίο μετέφερε 216 (107 Έλληνες) διασωθέντες, και του πλοίου Jannette, το οποίο αγκυροβόλησε στον Τάραντα, με 38 διασωθέντες (26 Έλληνες).

Μαρτυρίες επιζώντων δείχνουν ότι μετά τη φωτιά επικράτησε πανικός, δεν τους δόθηκαν οδηγίες από το πλήρωμα, δεν υπήρξε καμία οργάνωση και ότι στην ουσία εγκαταλείφθηκαν στην τύχη τους.

Επίσης, τα ιταλικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για σαφή προβλήματα κυρίως στο συντονισμό της επιχείρησης εκκένωσης του πλοίου, ιδίως τις πρώτες ώρες μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς.

Στην Αθήνα 107 έλληνες διασωθέντες

Στην Αθήνα έφθασαν οι 107 Έλληνες διασωθέντες που ταξίδεψαν με πτήση της Aegean από το Πρίντεζι της Ιταλίας.

Εξ αυτών, οι 22 θα μεταφερθούν στη Θεσσαλονίκη, ενώ επίσης θα προωθηθούν 2 άτομα στην Κέρκυρα, 2 στην Ρόδο, 1 στο Ηράκλειο και 1 στο Χανιά.

Την ευθύνη του επαναπατρισμού τους είχε αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών και η πτήση πραγματοποιήθηκε δωρεάν με μέριμνα της Aegean.


Από τα μέχρι στιγμής γνωστά, η τραγωδία στοίχισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους (τρεις Έλληνες), μεταξύ τους και οι δύο αλβανοί ναυτικοί που σκοτώθηκαν κατά τη ρυμούλκηση του πλοίου προς τις αλβανικές ακτές, ωστόσο οι ιταλικές αρχές θεωρούν αναξιόπιστη τη λίστα των επιβαινόντων.

Στο πλοίο θεωρείται ότι βρίσκονταν πολλοί παράνομοι μετανάστες.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα η ΝΕΡΙΤ, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το Λιμενικό, από τους 266 Έλληνες επιβάτες του πλοίου έχουν διασωθεί οι 236 και βρίσκονται είτε σε πλοία που συμμετέχουν στην επιχείρηση είτε σε ελληνικό έδαφος. Άρα οι πληροφορίες που διακινήθηκαν νωρίτερα έκαναν λόγο για περίπου 30 έλληνες επιβάτες που φέρονται ως αγνοούμενοι.

Φωτογραφία από την επιχείρηση ρυμούλκησης




ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: