Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Ημιμαθείς κουλτουριάρηδες, ασχημολάγνοι και κατιναριό



Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Δημήτρης Λιγνάδης, που έδωσε στον Σάκη Ρουβά τον ρόλο του Διόνυσου στις «Βάκχες», σχολιάζει την ένταση και τις αντιρρήσεις που εκφράστηκαν για τη βράβευση του τραγουδιστή με το βραβείο Αρχαίου Δράματος
και όσα ακούστηκαν περί «αστυνομίας θεάτρου» από την ηθοποιό Χρυσούλα Διαβάτη.

Η πλήρης ανάρτηση του Δημήτρη Λιγνάκη στο facebook έχει ως εξής:

"Λοιπόν, φίλοι/ες μου, για να μη χάνουμε και τα λίγα γραμμάρια χιούμορ που μας απέμεινε: Προσπερνώ τα … ιλαροτραγικά παρεπόμενα της βραβεύσεως του Ρουβά (τη «γνώμη» μου για εκείνον την εξέφρασα δύο χρόνια πίσω, επιλέγοντάς τον να παίξει ΑΥΤΟΝ τον Διόνυσο σε ΑΥΤΕΣ τις ΒΑΚΧΕΣ – όπως έχω επιλέξει άλλους αλλιώς σε άλλες δουλειές μου) Βρίσκω όμως ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ την πρόταση για Αστυνομία θεάτρου!!!

Μήπως γνωρίζει κανείς ποιοι και πόσοι θα την απαρτίζουν, τι προσόντα και εφόδια απαιτούνται πότε γίνονται αιτήσεις;

Γιατί σκέφτομαι σε μια εβδομάδα με το που θα ανεβάσω το «Κρίμα που είναι πόρνη» στο Εθνικό –εάν φυσικά δεν έχω φυλακισθεί από εκείνη ως τότε- να ενταχθώ στο δυναμικό της και να ξεκινήσω καλλιτεχνικές επιχειρήσεις «ΣΚΟΥΠΑ» (με το φαράσι και τσόκαρα)!!!

Λέω μάλιστα να κάνω αρχή συλλήψεων με τους ημιμαθείς κουλτουριάρηδες, τους δήθεν ηθικολόγους, τους μίζερους, τους ασχημολάγνους και το κατιναριό!

Ακουσα πως έχει ήδη διαμορφωθεί σχετική πτέρυγα στις φυλακές Διαβατών. Αληθεύει;"

Θέση επί του θέματος πήρε όμως και ο Κώστας Βουτσάς μιλώντας στη εκπομπή «Μία»: "εγώ πιστεύω πως σε τραβάει το επάγγελμα. Εμένα με τράβηξε η σκηνή. Το παιδί για να παίζει προφανώς το αξίζει. Η άποψη της Χρυσούλας που είναι και φίλη μου είναι σεβαστή... Η αγκαλιά του θεάτρου όλους τους αγκαλιάζει όμως στο τέλος κρατάει αυτούς που αξίζουν", είπε μεταξύ άλλων.

Στο πλευρό της Χρυσούλας Διαβάτη τάχθηκε ο ηθοποιός και βουλευτής Παύλος Χαϊκάλης. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ δήλωσε πως: «Η κυρία Διαβάτη έχει απόλυτο δίκιο. Και λίγα είπε. Δεν μπορεί να κρίνονται κάποιοι άνθρωποι και να απολαμβάνουν τιμών, όταν δεν υπάρχει ανάλογη παιδεία, επειδή κάποιοι προφασίστηκαν ανεπίσημα – και όχι επίσημα, σε μια παράσταση σε θέατρο – ότι σε μια ιδιωτική παράσταση έπαιξε τον Διόνυσο.

Πρέπει να βραβευτεί σαν ηθοποιός; Γιατί, δηλαδή; Μεγάλη ερμηνεία δεν ήταν. Δεν ήταν κάτι που εντυπωσίασε το κοινό. Μοντέλο μεν, αλλά δεν συνέβη μια συγκλονιστική ερμηνεία που θα έπρεπε να βραβευτεί. Δεν είναι δυνατόν να μην τιμώνται ηθοποιοί με ιστορική προσφορά και ακόμη και πρωτοεμφανιζόμενοι, για να βραβευτούν, πρέπει να τηρούνται κάποιοι κανόνες.

Με ποιο δικαίωμα αποφασίζουν κάποιοι ότι πρέπει να βραβευτεί ο Ρουβάς, τη στιγμή που ουσιαστικά δεν έτυχε κάποιας ηθικής απολαβής και στήριξης από το κοινό. Είσαι μέσα στα βραβεία και πρέπει να σηκώσεις τη φωνή, να αντιταχθείς και όχι να πας σπίτι σου και να παίρνεις μετά τηλέφωνα. Οπότε, σε κάθε περίπτωση, συντάσσομαι με την κυρία Διαβάτη».



Πηγή ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: