Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Άλλη διάσταση στην υπόθεση Χαϊκάλη έδωσε ο φερόμενος ως «μεσάζων»



Νέα τροπή πήρε το Σάββατο η υπόθεση σχετικά με την καταγγελία Χαϊκάλη περί χρηματισμού του. Ο φερόμενος ως «μεσάζοντας» έδωσε άλλη διάσταση στην υπόθεση, ισχυριζόμενος ότι ο κ. Χαϊκάλης τον πλησίασε, ζητώντας χρήματα.


Καταθέτοντας στον εισαγγελέα, ο φερόμενος ως «μεσάζων» είπε ότι ο Π.Χαϊκάλης τον πλησίασε και του ζήτησε χρήματα για να λύσει το οικονομικό του πρόβλημα. «Μου έλεγε: 'τι θα γίνει τώρα και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας'.

Περιέγραψε ακόμη πώς και εκείνος παρακολουθούσε τις συνομιλίες με τον Π.Χαϊκάλη και ο τελευταίος τον κατήγγειλε για να τον προλάβει, όπως είπε. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι κατέχει και εκείνος υλικό, ατόφιο χωρίς μοντάζ.

Νωρίτερα, πάντως, ο ίδιος ο κ. Χαϊκάλης είχε διευκρινίσει ότι δεν κατηγορεί κανέναν, «ούτε τον πρωθυπουργό, ούτε την κυβέρνηση ούτε επιχειρηματικούς παράγοντες, είχα υποχρέωση σαν βουλευτής να υπερασπιστώ το δημόσιο συμφέρον».

Το σχόλιο αυτό έγινε με αφορμή την μήνυση που κατέθεσε εις βάρος του ο πρωθυπουργός.

Επίσης, ο κ. Χαϊκάλης αναγνώρισε την ύπαρξη οικονομικών συναλλαγών με τον Γ.Αποστολόπουλο. Όπως είπε ο βουλευτής, είχε δώσει στον κ. Αποστολόπουλο πριν από μήνες 5.000 ευρώ για επενδύσεις και εκείνος του επέστρεψε 500 ευρώ ως κέρδη. Στη συνέχεια όμως, όταν του ζήτησε να του επιστρέψει όλο το ποσό, ο κ. Αποστολόπουλος του κατέβαλε μόνο 800 ευρώ.

Πάντως, μετά την κατάθεση του κ. Αποστολόπουλου στον εισαγγελέα, οι Π.Χαϊκάλης και Π.Καμμένος καλούνται εκ νέου στον εισαγγελέα την Κυριακή για συμπληρωματικές καταθέσεις.

Παρέμβαση στην υπόθεση έκανε το Σάββατο και η ανεξάρτητη βουλευτής Χρυσούλα Γιαταγάνα. Η ίδια είπε αρχικά ότι ο «μεσάζων» εξακολουθεί να είναι συνεργάτης του Πάνου Καμμένου, ενώ χαρακτήρισε την όλη υπόθεση στημένη.

Οι δηλώσεις της προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των ΑΝΕΛ, οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι θα προσφύγουν στην Δικαιοσύνη εις βάρος της.

Αργότερα, η κ. Γιαταγάνα διέψευσε τα όσα είπε, για να έρθει η απόσυρση της μήνυσης από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Η διάψευση όμως προκάλεσε την έντονη αντίδραση των κοινοβουλευτικών συντακτών, οι οποίοι με επιστολή τους στην ΕΣΗΕΑ τόνισαν:

«Αυτό που βιώνουμε είναι μέλη του Κοινοβουλίου, να διαψεύδουν με νεότερες δηλώσεις τους, όλα όσα νωρίτερα είχαν πει απαντώντας σε ερωτήσεις μας, τόσο στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών, όσο και σε διαδρόμους της Βουλής. Θεωρούμε αυτή την πρακτική απαράδεκτη, απαξιωτική και υπονομευτική για την εργασία μας. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να επιχειρεί τον εκφοβισμό μας» αναφέρουν.

Σε πολιτικό επίπεδο, η κυβέρνηση διά της Σοφίας Βούλτεψη «έδειξε» προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ για το κλίμα που διαμορφώνεται, ενώ αιχμηρή ήταν και η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ: μίλησε για κατάντια των ΑΝΕΛ, αλλά επιτέθηκε και στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι «πρώτο έσυρε το χορό των έωλων και συκοφαντικών κατηγοριών περί κουμπαράδων και πολιτικών αποστατών»

Ο Αλέξης Τσίπρας από την Κοζάνη είπε ότι ο κ. Χαϊκάλης έπραξε το καθήκον του, αλλά άφησε αιχμές για τη στάση του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι «κάποιοι σπεύδουν να μηνύσουν αυτόν που έκανε την καταγγελία και όχι αυτόν που το διέπραξε».

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι σφοδρότατες αντιδράσεις των ανεξάρτητων βουλευτών, και όχι μόνο, με αφορμή τις δηλώσεις Βουδούρη-Παραστατίδη περί εξαγοράς συναδέλφων τους.

Οι Βουδούρης και Παραστατίδης προχώρησαν σε «διευκρινιστική» ανακοίνωση, λέγοντας ότι η δήλωσή τους παρερμηνεύτηκε και πως δεν είχαν σκοπό να απαξιώσουν τους συναδέλφους τους.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η τοποθέτηση του Μ.Γλέζου, ο οποίος καταδίκασε τις δηλώσεις τους και ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να μην τους συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια, εφόσον η χώρα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.

Εξίσου ενδιαφέρουσα είναι και η ανακοίνωση της Εισαγγελίας Εφετών -την οποία υπογράφει ο προϊστάμενός της, Ισίδωρος Ντογιάκος. Ο ίδιος τονίζει πως ο Παύλος Χαϊκάλης δεν κατονόμασε στον εισαγγελέα το πρόσωπο που λέει ότι του πρότεινε εξαγορά της ψήφου του.

Τονίζεται επίσης ότι τηρήθηκε η επιβεβλημένη από το νόμο και την φύση της υπόθεσης απόλυτη μυστικότητα για την διερεύνηση του θέματος.






ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: