Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Πότε μια γυναίκα μυρίζει… νεότερη;



Φαίνεται πως η μυρωδιά ενός εσπεριδοειδούς μπορεί να προσθέσει επιπλέον φρεσκάδα στην αύρα μιας γυναίκας παραπλανώντας τις αντρικές μύτες ως προς την ηλικία της. Αυτό προέκυψε από έρευνα του αμερικανικού Ιδρύματος Έρευνας και Θεραπείας της Όσφρησης και της Γεύσης.


Το ροζ εσπεριδοειδές

Η σχετική μελέτη έδειξε ότι το ξεχωριστό άρωμα του ροζ γκρέιπφρουτ κάνει τις γυναίκες να εκπέμπουν μια θετική δόνηση στο περιβάλλον και να αφήνουν μια νεανική πνοή στο πέρασμά τους. Δεδομένου μάλιστα ότι η όσφρηση είναι μια πολύ δυνατή αίσθηση, το φρουτώδες άρωμα περνάει στους άνδρες το (ψεύτικο) μήνυμα ότι η γυναίκα που το φοράει είναι μικρότερη – τουλάχιστον κατά έξι χρόνια – από την πραγματική της ηλικία. Μάλιστα, όπως εξηγεί ο διευθυντής του Ιδρύματος – καθηγητής Νευρολογίας και Ψυχιατρικής – Alan Hirch, λίγες σταγόνες του αρώματος πίσω από τα αυτιά αρκούν. Το αποτέλεσμα έσπευσε να επιβεβαιώσει οίκος αρωμάτων, ο οποίος μελέτησε την επίδραση στη νιότη των γυναικών ενός λουλουδάτου αρώματος με νότες εσπεριδοειδών, επιστρατεύοντας 75 ανδρικές μύτες.

Ξεγελιούνται όλες οι μύτες…

Το περίεργο πάντως ήταν ότι ξεγελάστηκαν ακόμα και οι άνδρες, στους οποίους δεν άρεσε το συγκεκριμένο άρωμα – επομένως η προτίμηση στη μυρωδιά του ροζ εσπεριδοειδούς δεν φαίνεται να παίζει κάποιον ρόλο. Απλώς η συγκεκριμένη οσμή μάλλον αλλάζει την αντίληψη του φωτός, των χρωμάτων αλλά και τον τρόπο που σκέφτεται κάποιος, εικάζουν οι επιστήμονες. Και δεν είναι η μόνη μυρωδιά που το κάνει αυτό, συμπληρώνουν.





ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: