Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Οι υποψήφιοι για τα θεατρικά βραβεία Κάρολος Κουν


Ορισμένα από τα πιο πετυχημένα εμπορικά, εξωστρεφή και πειραματικά έργα της περασμένης θεατρικής περιόδου καθώς και οι συντελεστές τους διεκδικούν ανά κατηγορία τα βραβεία Κάρολος Κουν 2014 στο πλαίσιο των βραβείων θεάτρου και μουσικής (2013-2014).


Το βραβείο σκηνοθεσίας διεκδικούν ο Γιάννης Καλαβριανός με το «Γιοι και κόρες, μια παράσταση για την αναζήτησης της ευτυχίας», ο Νίκος Καραθάνος με την «Γκόλφω» και ο Στάθης Λιβαθινός με τη θεατρική μεταφορά της «Ιλιάδας» (στη μετάφραση του Δ. Μαρωνίτη).

Ερμηνείες

Δύο γυναίκες και δύο άνδρες από τη νεότερη γενιά ηθοποιών είναι υποψήφιοι για το βραβείο ερμηνείας σε ελληνικό έργο.

Οι διεκδικητές είναι οι Μαρίνα Ασλάνογλου (για τις ερμηνείες της ως Ξένια και Ρωμιάκι στα έργα του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Γειτονιά των αγγέλων» και «Το μεγάλο μας τσίρκο» αντίστοιχα), Δημήτρης Γασπαράτος (ως Γκιλγκαμές στο ομότιτλο έργο που βασίζεται στο βαβυλωνιακό έπος), Ιωάννα Παππά (ως Μαρία Πολυδούρη στον μονόλογο «Οδός Πολυδούρη» της Ρούλας Γεωργακοπούλου) και Γιάννης Σαρακατσάνης (ως Αρης στη μαύρη κωμωδία «I will survive»).

Για το βραβείο δραματουργίας ελληνικού έργου υποψήφιοι είναι οι Ρούλα Γεωργακοπούλου (για τον μονόλογο «Οδός Πολυδούρη» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη), Γιάννης Καλαβριανός (για το «Γιοι και κόρες») και Αναστασία Κουμίδου (για τη σκηνική σύνθεση «Capo d' Istria»).

Τιμητική διάκριση διεθνούς θεατρικού ρεπερτορίου θα απονεμηθεί στη Χρυσούλα Διαβάτη (για τον ρόλο της στο έργο «Δύο γυναίκες χορεύουν» του Ζουζέπ Μαρία Μπενέτ ι Ζουρνέτ), τη Θάλεια Ματίκα (για το ίδιο έργο) και την ομάδα kontakt^ensemble (για το έργο «Οικογενειακές ιστορίες» της Μπιλιάνα Σερμπλιάνοβιτς).

Επίσης τιμητική διάκριση σε νέο ή πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη θα δοθεί στον Ορέστη Καρύδα (για το έργο «Εκείνη/Εlle: Ασε με να σε βγάλω μια φωτογραφία» του Ζαν Ζενέ) και στους ηθοποιούς Αλεξάνδρα Τσοτανίδου (για τις «Οικογενειακές ιστορίες») και Χάρη Χιώτη (για το έργο «Αλεπούδες» της Ντον Κινγκ).

Για το βραβείο αρχαίου δράματος υποψήφιοι είναι οι Ελένη Μπούκλη (Ιόλη στην τραγωδία «Τραχίνιαι» σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου), Σάκης Ρουβάς (Διόνυσος στην τραγωδία «Βάκχαι» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη) και Μάρθα Φριντζήλα (για τη σκηνοθεσία της τραγωδίας «Βάκχαι» στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας).


Πηγή ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: