Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Downton Abbey: η Λόρα Κάρμαϊκλ μας ξεναγεί στον 5ο κύκλο



Στην Αθήνα βρέθηκε η ηθοποιός Λόρα Κάρμαϊκλ, μία από τις πρωταγωνίστριες της γνωστής σειράς Ο Πύργος του Ντάουντον (Downton Abbey) για την παρουσίαση του νέου, 5ου κύκλου που φιλοξενείται στον ΟΤΕ ΤV.


Τι μάθαμε για τη γλυκιά και συνεσταλμένη Λόρα, η οποία υποδύεται την ταλαιπωρημένη Lady Edith αλλά και για την εξέλιξη της σειράς, το πρώτο επεισόδιο της οποίας θα προβληθεί σήμερα Τετάρτη 8/ Οκτωβρίου στις 21.00, αποκλειστικά στο OTE CINEMA 1HD σε high definition;

Ήταν η πρώτη επίσκεψη της ηθοποιού στην Ελλάδα. Κατάφερε να επισκεφθεί την Ακρόπολη και το Μουσείο της, να γευθεί "yami" εδέσματα της ελληνικής κουζίνας και φυσικά να απολάυσει τον αττικό ήλιο!

Πώς αισθάνεται λόγω της διασημότητας που κέρδισε ούσα μια από τις πρωταγωνίστριες της σειράς; Ευτυχώς η μεταμφίεσή της σε Lady Edith την αλλάζει αρκετά σε σχέση με το πώς είναι στην καθημερινότητά της. 

Ακόμη και συμμαθητές της από το σχολείο, δεν την αναγνωρίζουν, οπότε ακόμη δεν έχει πρόβλημα. Και πράγματι ήταν πολύ πιο όμορφη στην πραγματικότητα, από ότι είναι στη σειρά.

Ο ρόλος της μεσαίας κόρης της οικογένειας των Κρόλεϊ δόθηκε στην 28χρονη Λόρα ενώ ήταν έτοιμη να αποδεχτεί την πρώτη της δουλειά ως ηθοποιός στην παραγωγή «Δωδέκατη Νύχτα» στο Ντουμπάι.

Στην ερώτηση, τι μας επιφυλάσσει ο πέμπτος κύκλος και αν θα είναι και ο τελευταίος, όπως φημολογείται, σχολιάζει:

«Ο κύκλος δεν αρχίζει καλά για τη Lady Edith, που είχε ταλαιπωρηθεί ήδη στο τέλος του προηγούμενου κύκλου. Η σειρά, γίνεται ωρολογιακή βόμβα για αυτήν….μάλλον θα ταλαιπωρηθεί λίγο ακόμη! 

Όσο για το τέλος της…όλα εξαρτώνται κυριολεκτικά από τον βραβευμένο με Όσκαρ συγγραφέα Τζούλιαν Φέλοους, ο οποίος γράφει πυρετωδώς και παρεμπιπτόντως λαμβάνει πολλά γράμματα από φίλους της σειράς που του ζητούν να μην ταλαιπωρήσει άλλο την Ίντιθ!»


Η Λόρα Κάρμαικλ έχει παρουσιάσει τη σειρά ταξιδεύοντας εκτός από την Αθήνα, στη Νέα Υόρκη και στο Μόντρεαλ.

Οι σχέσεις των πάνω με τους κάτω στον Πύργο του Ντάουντον , θα εμπλακούν ακόμη περισσότερο από ότι στους προηγούμενους κύκλους. Αυτό είναι κάτι που φαίνεται από το πρώτο κιόλας επεισόδιο του 5ου κύκλου, όταν κάποιοι από τους κάτω σώζουν τους πάνω από δύσκολες καταστάσεις και απολαμβάνουν κοινωνικής αναγνώρισης, εκτός του Πύργου.

Η Ίντιθ ξεκίνησε αρκετά συνεσταλμένη στον πρώτο κύκλο της σειράς. Όμως κατά τη διάρκειά της έγινε μια πολύ δυνατή γυναίκα. Μην βρίσκοντας διέξοδο στο γάμο, όπως η εποχή επέτασσε, έπρεπε να ασχοληθεί με κάτι άλλο. 

Έτσι έγινε δυναμική μέσα από τη δουλειά, κάνοντας τις δικές της επιλογές που συχνά δεν είχαν την έγκριση της οικογένειας, αλλά και επιλογές στην προσωπική τα ζωή, που ξεπερνούν την ηθική της εποχής και της κοινωνικής ορθότητας. Παρόλα αυτά επιβιώνει και είναι ένας από τους πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες της σειράς.

Ανησυχεί η Λόρα για το επόμενο της βήμα, δεδομένου ότι η πρώτη τηλεοπτική της εμφάνιση της χάρισε τόσο μεγάλη επιτυχία; Μάλλον όχι. Η βρετανή ηθοποιός απολαμβάνει το σήμερα και είναι σίγουρη ότι το μέλλον θα της φέρει κάτι εξίσου ενδιαφέρον.


Η εκδήλωση για την πρεμιέρα της σειράς Ο Πύργος του Ντάουντον έγινε στο Gazarte -με ‘αέρα’ δεκαετίας του ’20-, παρουσία της Κάρμαικλ, καλεσμένων από το χώρο της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, αλλά και φίλων της σειράς, που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε πρώτη προβολή το 1ο επεισόδιο του 5ου κύκλου, λίγο μετά τη Μ. Βρετανία και πριν ακόμη προβληθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο νέος κύκλος της σειράς φέρνει στην οθόνη το δημοφιλές καστ που περιλαμβάνει τους Χιου Μπόνβιλ, Λόρα Κάρμαικλ, Τζιμ Κάρτερ, Μπρένταν Κόιλ, Μισέλ Ντόκερι, Ελίζαμπεθ Μακ Γκόβερν και Μάγκι Σμιθ, ενώ νέοι ηθοποιοί κάνουν την εμφάνισή τους, όπως η Άννα Τσάνσελορ (Τέσσερις Γάμοι και Μία Κηδεία, Penny Dreadful) και o Ρίτσαρντ Γκραντ (Doctor Who, Girls). Ο Τζορτζ Κλούνεϊ επίσης θα κάνει ένα πέρασμα από τη σειρά και μάλιστα από το χριστουγεννιάτικο επεισόδιο!

Από τον βραβευμένο με Όσκαρ συγγραφέα Τζούλιαν Φέλοους, το Downton Abbey έχει βραβευτεί, μεταξύ άλλων, με δύο Χρυσές Σφαίρες, 11 βραβεία Emmy , 3 BAFTA και έχει εκατομμύρια φίλους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η σειρά έχει να κάνει με την υποχώρηση της αριστοκρατίας, την άνοδο της αστικής τάξης και τους αγώνες του εργατικού κινήματος, στις αρχές του 20ου αιώνα, ενώ όλα εκτυλίσσονται σε έναν Πύργο, όπου η ζωή κυλά σε δύο επίπεδα: στο επάνω επίπεδο ζουν οι ευγενείς, μια οικογένεια με τρία κορίτσια, ενώ στο κάτω επίπεδο ζουν στον δικό τους μικρόκοσμο οι υπηρέτες της οικογένειας. Οι σχέσεις μεταξύ τους, οι προσωπικές φιλοδοξίες και οι κοινωνικοπολιτικές αλλαγές στην Αγγλία των αρχών του 2ου αιώνα κρατούν το ενδιαφέρον του κοινού για πέμπτη χρονιά…

Τζένη Παπαγεωργίου







ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: