Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Dental Antiaging: λίφτινγκ στο χαμόγελο


Οι αντιγηραντικές θεραπείες δοντιών είναι σήμερα οι αισθητικές επεμβάσεις με το υψηλότερο σκορ ικανοποίησης. Σύμφωνα με στοιχεία του Anti-Aging Dental Medical Center της Καλιφόρνια, το 96% των ασθενών που έκανε «λίφτινγκ» στο χαμόγελο έμεινε ικανοποιημένο.

Λάμψη με αεροαπόξεση: Με τον ίδιο τρόπο που το δέρμα καθαρίζεται με μικροδερμοαπόξεση, απομακρύνονται οι λεκέδες από τα δόντια με αεροαπόξεση. Ο οδοντίατρος χρησιμοποιεί μία συσκευή που βομβαρδίζει τα δόντια με κόκκους σόδας και στο πέρασμά της παρασύρει τις μικροχρωστικές από το τσιγάρο και τον καφέ. Ουσιαστικά πρόκειται για μία μέθοδο λεύκανσης η οποία καθαρίζει τα κατάλοιπα από την αδαμαντίνη, δεν αλλάζει όμως το χρώμα των δοντιών. Η μέθοδος διαρκεί λίγα λεπτά, είναι ανώδυνη, δεν καταστρέφει το σμάλτο και μπορεί να επαναληφθεί κάθε έξι μήνες. Για ακόμη περισσότερη λάμψη, η θεραπεία ολοκληρώνεται με ένα ειδικό αφρώδες προϊόν που περιέχει σκόνη μαργαριταριών, η οποία επικάθεται στα δόντια για μερικές ώρες και χαρίζει αστραφτερό χαμόγελο. Τιμή: Από 50 ευρώ.


Θεραπεία των ούλων με υπέρηχους: Με το πέρασμα του χρόνου, τα ούλα συρρικνώνονται και αποκαλύπτουν τα δόντια προκαλώντας λειτουργικά και αισθητικά προβλήματα. 

Για την συντήρηση της υγείας τους, το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι τακτικές θεραπείες απόξεσης της πέτρας. Έτσι θεραπεύονται οι φλεγμονές της ουλίτιδας που επιβαρύνουν τα ούλα. 

Ο βαθύς καθαρισμός γίνεται με τη βοήθεια των υπέρηχων, ώστε να είναι ανώδυνος και να μην χρειάζεται αναισθησία. 

Ο οδοντίατρος καθαρίζει το εσωτερικό των ούλων και απομακρύνει τα βακτηρίδια, την πέτρα και τις τοξίνες που αποθηκεύονται εκεί. 

Στη συνέχεια, αποστειρώνει τους περιοδοντικούς θυλάκους με λέιζερ, το οποίο σκοτώνει τα μικρόβια και επιταχύνει την επούλωση. Η θεραπεία ολοκληρώνεται σε μία επίσκεψη και επαναλαμβάνεται κάθε έξι μήνες. 

Αν όμως τα προβλήματα περιοδοντίτιδας είναι έντονα, τα ούλα ματώνουν και τα δόντια πονάνε και κουνιούνται, η θεραπεία γίνεται σε τέσσερις επισκέψεις. Η οδοντοστοιχία χωρίζεται σε τέσσερα τεταρτημόρια και κάθε φορά αντιμετωπίζεται ένα από αυτά. Τιμή: Από 90 ευρώ για κάθε συνεδρία.



Λεύκανση με λέιζερ: Ενώ οι κλασικές μέθοδοι λεύκανσης χρησιμοποιούν υπεροξείδιο του αζώτου με υψηλή οξύτητα, η οποία μπορεί να βλάψει το σμάλτο των δοντιών μετά από παρατεταμένη χρήση, η λεύκανση με λέιζερ δεν τα βάζει σε τέτοιο κίνδυνο. 

Η θεραπεία Smartbleach με KTP λέιζερ χρησιμοποιεί λευκαντικό τζελ με βασικό pH (όχι όξινο) που σέβεται την αδαμαντίνη ενώ συγχρόνως το λέιζερ συντομεύει τη διάρκεια της εφαρμογής έτσι ώστε να μην προλάβει να βλάψει τα δόντια. 

Επιπλέον, το λέιζερ δεν αυξάνει τη θερμοκρασία και κατά συνέπεια δεν προκαλεί πόνο. 

Η επέμβαση ολοκληρώνεται στο ιατρείο χωρίς να ακολουθείται από εφαρμογή του τζελ με νάρθηκες στο σπίτι, οπότε ο ασθενής δεν χρειάζεται να καταπίνει τα λευκαντικά οξέα ούτε όμως και να κινδυνεύει από αφυδάτωση στα δόντια εξαιτίας της παρατεταμένης χρήσης του λευκαντικού τζελ. Τιμή: Από 290 ευρώ.



Γλυπτική δοντιών με πορσελάνη: Όταν οι δυσχρωμίες είναι τόσο έντονες ώστε δεν αντιμετωπίζονται με λεύκανση και όταν το σχήμα των δοντιών έχει αλλοιωθεί από τριβές και σπασίματα, η διόρθωση γίνεται όπως και στο Χόλιγουντ: με όψεις πορσελάνης. 

Χάρη στην αντοχή αλλά και στη φυσική λάμψη της, η πορσελάνη θεωρείται η πιο κατάλληλη πρώτη ύλη για την επικάλυψη των δοντιών. Αν και κοστίζει ακριβότερα από τις όψεις ρητίνης (το συνθετικό υλικό που χρησιμοποιείται και στα λευκά σφραγίσματα), οι όψεις πορσελάνης θεωρούνται ιδανική λύση αφού δεν απορροφούν τις χρωστικές ενώ έχουν διάρκεια ζωής έως είκοσι χρόνια. 

Μάλιστα, οι καινούργιες όψεις ελβετικής τεχνολογίας είναι τόσο λεπτές όσο ένας φακός επαφής. Δεν προαπαιτούν τρόχισμα των δοντιών και δίνουν τη δυνατότητα στον οδοντίατρο να σμιλεύσει τα κοπτικά των δοντιών στα άκρα, ώστε να μοιάζουν με φυσικά.

 Η τοποθέτησή γίνεται σε δύο επισκέψεις. Στο πρώτο ραντεβού προετοιμάζονται τα δόντια και στο δεύτερο επικολλούνται οι λεπτές φλούδες πορσελάνης στην μπροστινή τους επιφάνεια. Τιμή: Από 400 ευρώ για κάθε δόντι.



Ορθοδοντική με αόρατα σιδεράκια: Τα στραβά δόντια που κουβαλάμε από τα οκτώ μας και που κάποτε ίσως ήταν χαριτωμένα, μετά τα σαράντα μας ενοχλούν.

 Συγχρόνως έχουν την τάση να συνωστίζονται καθώς μεγαλώνουμε και να επιδεινώνουν την ορθοδοντική τους εικόνα. Τα καλά νέα είναι ότι μπορούμε να τα διορθώσουμε με διαφανή σιδεράκια. Πρόκειται για αόρατα μαλακά ναρθηκάκια από πολυουρεθάνη, λεπτά σαν φακούς επαφής, που κατασκευάζονται αποκλειστικά για τα δόντια μας στα εργαστήρια της εταιρείας Invisalign στην Αμερική. 

Ο ορθοδοντικός αρχικά παίρνει τα μέτρα και στέλνει τις προδιαγραφές στην κατασκευάστρια εταιρεία για να δημιουργηθούν οι νάρθηκες. 

Στη συνέχεια, τους τοποθετεί στο στόμα. Κάθε δύο εβδομάδες τους αντικαθιστούμε με καινούργιους, πιο σφιχτούς, ώστε η θέση των δοντιών να αλλάξει μέχρι να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η αντικατάσταση γίνεται από τον ίδιο τον ασθενή ενώ οι επισκέψεις στον ορθοδοντικό προγραμματίζονται κάθε 4 έως 6 εβδομάδες. 

Οι νάρθηκες, που είναι εντελώς αόρατοι, αφαιρούνται στο φαγητό, στο βούρτσισμα των δοντιών ή για κάποιο κοινωνικό γεγονός, πρέπει όμως να παραμένουν στη θέση τους τουλάχιστον 21 ώρες το 24ωρο. Το πρόγραμμα της θεραπείας απεικονίζεται από την αρχή σε μία τρισδιάστατη εικονική οδοντοστοιχία έτσι ώστε να γνωρίζουμε την εξέλιξη. Η διαδικασία διαρκεί από 8 έως 18 μήνες. Αν ωστόσο το πρόβλημα είναι τοπικό, η θεραπεία μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε έξι μήνες. Τιμή: Από 4000 ευρώ.



Μέθοδος αντιστρές: Όταν το μάσημα γίνεται επώδυνο και προτιμάμε τον πουρέ από το φιλέτο, το πρόβλημα είναι στα δόντια που πονάνε. Η διάγνωση του οδοντιάτρου είναι «βρουξισμός» (από τη λέξη «βρυχώμαι»), δηλαδή ακούσιο τρίξιμο των δοντιών στη διάρκεια της νύχτας εξαιτίας έντονου άγχους. Το πρόβλημα απασχολεί το 50% του πληθυσμού και εκδηλώνεται με πόνους στα δόντια, το σαγόνι και ζημιές στο εσωτερικό της οδοντοστοιχίας. 

Ενώ υπό κανονικές συνθήκες, η άνω και η κάτω γνάθος έρχονται σε επαφή μόνο όταν καταπίνουμε ή μασάμε, σε περιόδους στρες έχουμε την τάση να σφίγγουμε τα δόντια, κυρίως τη νύχτα. Αρχικά ίσως κανείς νοιώθει μόνο ένα ''πιάσιμο'' στους μασητήρες, ωστόσο, σε προχωρημένα στάδια, μπορεί να προκληθούν ισχυροί πονοκέφαλοι και φυσικά βλάβες στην αδαμαντίνη. 

Για να προστατεύσει τα δόντια από το τρίξιμο, ο οδοντίατρος κατασκευάζει ένα «νάρθηκα ανάπαυσης» που εφαρμόζεται τη νύχτα και εμποδίζει τη μία γνάθο να έρθει σε επαφή με την άλλη. Χρησιμοποιείται μόνο στις περιόδους του στρες καθώς, το σφίξιμο των δοντιών δεν είναι μόνιμο πρόβλημα. Τιμή: Από 200 ευρώ.












ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: