Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

6 ξένες σειρές που θα δούμε τη φετινή σεζόν



Μήπως ήρθε η ώρα να οργανωθούμε; Ψάξαμε και σας παρουσιάζουμε 6 ξένες σειρές που θα μας κάνουν να χάσουμε τον ύπνο μας τη φετινή σεζόν.


Μπορεί η εγχώρια τηλεοπτική παραγωγή να παρουσιάζει σιγά-σιγά κάποια σημάδια ανάκαμψης παρόλα αυτά παραμένει πενιχρή και σίγουρα δεν είναι αρκετή για να γεμίσει τα βράδια του χειμώνα. Τα κανάλια έχουν δώσει πολλές υποσχέσεις για μία πιο πλούσια σεζόν, όμως, μέχρι να δούμε το τελικό αποτέλεσμα δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τίποτα.

Ενώ λοιπόν, περιμένουμε τι καλό θα μας ετοιμάσουν φέτος τα ελληνικά κανάλια, κάνουμε κλικ στις σειρές που μας έρχονται από το εξωτερικό, κάποιες νέες και κάποιες παλαιότερες, που θα μας προκαλέσουν εθισμό και θα μας κάνουν να χάσουμε τον ύπνο μας.

Κι επειδή τις σειρές “Game of Thrones”, “Homeland”, “True Detective” και "House of Cards” τις θεωρούμε κλασσικές αξίες που άντεξαν στον χρόνο έχοντας βρει τον φανατικό τους κοινό και στην Ελλάδα, τις εξαιρούμε από τη λίστα για να διευρύνουμε τον τηλεοπτικό ορίζοντα και σε τηλεθεατές που κάπως άρχισαν να κουράζονται από τα ίδια και τα ίδια.

Gotham: το πολύ-αναμενόμενο “entry” της χρονιάς

Όποιος παρακολούθησε το τρέιλερ δεν μπορεί παρά να ανυπομονεί για τη νέα σειρά της Αμερικής, Gotham, που βγαίνει στον αέρα στις 22 Σεπτεμβρίου. Όπως πολύ καλά καταλάβατε η σειρά ασχολείται με μία κακόφημη πόλη, τη γνωστή Gotham City, την πόλη του Batman. Βέβαια, εδώ δεν θα ασχοληθούμε καθόλου με τον υπερ-ήρωα της DC Comics αλλά με τον ντετέκτιβ James Cordon όταν ήταν στο αστυνομικό τμήμα της Gotham City, πριν την εμφάνιση του Batman.

Σκοτεινή και μυστηριακή φαίνεται η ατμόσφαιρα της νέας σειράς που η πρώτη σεζόν μας έρχεται με 16 επεισόδια.

Μήπως ήρθε η ώρα να οργανωθούμε; Ψάξαμε και σας παρουσιάζουμε 6 ξένες σειρές που θα μας κάνουν να χάσουμε τον ύπνο μας τη φετινή σεζόν.



How to get away with murder: ένας φόνος που θα ταράξει την πανεπιστημιακή κοινότητα

Λανσάρεται ως το νέο κόλλημα των τηλεθεατών και αν λάβουμε υπόψη μας τους δημιουργούς που κρύβονται από πίσω, το καστ και το εξαιρετικό τρέιλερ, μπορούμε να καταλάβουμε τους λόγους. Μετά το Grey's Anatomy, οι δημιουργοί καταπιάνονται με ένα δικαστικό θρίλερ που εκτυλίσσεται ανάμεσα στα αμφιθέατρα μία νομικής σχολής και τις αίθουσες των δικαστηρίων. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο συναντάμε την δις υποψήφια για Όσκαρ Viola Devis (Doubt και The Help) που αν μας άφησε με το στόμα ανοιχτό σε δεύτερους ρόλους, αναρωτιόμαστε μέχρι που μπορεί να φτάσει τώρα που γίνεται πρωταγωνίστρια.

Μυστήριο, αγωνία και σεξ είναι το τρίπτυχο μίας σειράς που θα ξεκινήσει να προβάλλεται στα τέλη Σεπτέμβρη και αναμένεται να κάνει τα μηχανάκια μέτρησης να χτυπήσουν κόκκινο.

Μία ομάδα φοιτητών νομικής και η καθηγήτριά τους εμπλέκονται σε μία υπόθεση δολοφονίας που πρόκειται να κουνήσει ολόκληρη την πανεπιστημιακή κοινότητα και να αλλάξει για πάντα τις ζωές τους.



Gracepoint: ένας θάνατος θα αλλάξει για πάντα το Gracepoint

Περισσότερο θυμίζει τρέιλερ ταινίας παρά τρέιλερ εβδομαδιαίας σειράς και αυτός είναι ο πρώτος λόγος που θέλουμε να παρακολουθήσουμε αυτή τη σειρά μυστηρίου. Η δις βραβευμένη με Emmy, Anna Gunn, για την ερμηνεία της στο “Breaking Bad” αποτελεί έναν εξαιρετικό δεύτερο λόγο που τα 10 επεισόδια θα μας κρατήσουν καλή συντροφιά αυτόν τον χειμώνα.

Σε μία ήρεμη πόλη, στο Gracepoint, τα πράγματα κυλούν ομαλά, οι κάτοικοι γνωρίζονται όλοι μεταξύ τους, είναι φιλικοί και ευγενικοί, μέχρι την ημέρα που η εξαφάνιση και ο θάνατος ενός νεαρού αγοριού θα ταράξει τις ισορροπίες, θα φέρει στην επιφάνεια κρυμμένα μυστικά και πια ο καθένας θα είναι ύποπτος. Κι αν η ιστορία σας θυμίζει κάτι, έχετε δίκιο, καθώς πρόκειται για το αμερικάνικο ριμέικ του βρετανικού Broadchurch.



Selfie: επηρεασμένη από τον κόσμο του διαδικτύου

Ο Κορεάτης John Co που έκανε ευρέως γνωστό τον όρο “Milf” μέσα από τον ρόλο του στην ταινία “American Pie” και η Σκοτσέζα Karen Gillon που την γνωρίσαμε στο “Doctor Who” συμπρωταγωνιστούν σε μία νέα σειρά βγαλμένη από τον κόσμο του διαδικτύου και της τεχνολογίας. Μετά από ένα δυσάρεστο βίντεο που έγινε viral και κατέστρεψε το προφίλ μίας εικοσάχρονης κοπέλας, η Eliza επιστρατεύει τη βοήθεια ενός ειδικού προκειμένου να βελτιώσει την εικόνα της στον πραγματικό κόσμο.

Οι πρώτες κριτικές του πιλοτικού επεισοδίου δεν ήταν ενθαρρυντικές, όμως, αξίζει να δώσουμε μία δεύτερη ευκαιρία σε αυτήν την κωμωδία καταστάσεων που αν μη τι άλλο είναι επηρεασμένη από τον φρενώδη σύγχρονο τρόπο ζωής που άλλαξε δραματικά με την εισβολή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.



Για κάποιες θα είναι φέτος η 2η χρονιά

Silicon Valley: στα γκαράζ του Σαν Φρανσίσκο

Για τους φανατικούς με την τεχνολογία, το Σαν Φρανσίσκο φαντάζει ως επίγειος παράδεισος. Εκεί, στα γκαράζ και τα υπόγεια γεννήθηκαν κάποτε οι μεγαλύτερες ιδέες που ώθησαν πολλά βήματα μπροστά την τεχνολογία, δημιουργώντας κολοσσούς με άφθονο χρήμα.

Στη Silicon Valley στο βόρειο τμήμα του Σαν Φρανσίσκο φιλοξενούνται οι μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας καθώς και αρκετές start ups. Η σειρά, που φέτος προβάλλεται η δεύτερη σεζόν, είναι μία καλή ευκαιρία για τους ανεξοικείωτους να ενημερωθούν για τον τρόπο δουλειάς των geeks που πρόκειται να φέρουν την επόμενη τεχνολογική επανάσταση και φυσικά η χαρά των tech-freak.

Δείτε τον περσινό πρώτο κύκλο και ετοιμαστείτε για τον δεύτερο ενώ εξοικειώνεστε με τεχνολογικούς όρους και νοοτροπίες που αγνοούσατε ότι υπάρχουν.



Looking: η gay σειρά του HBO

Μετά από μία επιτυχημένη πρώτη σεζόν και έχοντας συγκεντρώσει μία υψηλή βαθμολογία στο IMDB, το “Looking” ήταν μία ευχάριστη προσθήκη στο περσινό πρόγραμμα του συνδρομητικού καναλιού HBO, καθώς έδωσε στην LGBT κοινότητα να παρουσιαστεί μακριά από τα κλισέ που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στο γυαλί.

Μπορεί να προβάλλεται ως το “Girls” των ανδρών, όμως το “Looking” είναι κάτι τελείως διαφορετικό καθώς εστιάζει στη ζωή και τις ανησυχίες ομοφυλόφιλων ανδρών που ζουν στο Σαν Φρανσίσκο, με τη μοναξιά να βρίσκεται στον πυρήνα. Ο φόβος της συγκατοίκησης, η αποτυχημένη ερωτική γνωριμία μέσω διαδικτύου, ο φόβος για τη δέσμευση και τελικά η μοναξιά που βιώνει ο κάθε άνθρωπος ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού είναι κάποια από τα θέματα που πραγματεύεται η σειρά.

Με σύντομης διάρκειας επεισόδια, με ενδιαφέρουσα αισθητική και πρωταγωνιστές που πολύ απέχουν από την εικόνα που θέλουν τα μέσα ενημέρωσης να περάσουν για αυτούς τους ανθρώπους, το "Looking" είναι η αγαπημένη σειρά όχι μόνο των gay.



Όσο λοιπόν εσείς παρακολουθείτε τους πρώτους κύκλους για να είστε έτοιμοι για τους καινούριους, εμείς συνεχίζουμε την αναζήτηση και θα επιστρέψουμε και με άλλες προτάσεις για έναν όμορφο χειμώνα. Μείνετε συντονισμένοι!



ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: