Υπέροχα κομματάκια σοκολάτας με μπισκότα όρεο. Μια εύκολη συνταγή για ένα πανεύκολο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου για όλες τις ώρες, για μικρούς και μεγάλους.
Υλικά συνταγής
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
2 καψουλίτσες βανίλιες
3 σοκολάτες κουβερτούρας των 125 γρ. [ψιλοκομμένες]
3 κουταλιές της σούπας βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλιές της σούπας κακάο σκόνη
8 μπισκότα Oreo, σε μικρά κομματάκια
Εκτέλεση συνταγής
Παίρνουμε ένα τσέρκι 20χ20 εκ. πάνω σε ταψί με λαδόκολα ή ένα αντίστοιχο ταψάκι το οποίο έχουμε καλύψει όλο με αλουμινόχαρτο [να εξέχει περιμετρικά έξω από ταψί] ώστε να το ξεφορμάρουμε εύκολα.
Βάζουμε στη φωτιά σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, ή μπεν μαρί, το ζαχαρούχο γάλα μαζί με τη κουβερτούρα, το βούτυρο και τη βανίλια και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και ομογενοποιηθεί το μείγμα [6-8΄περίπου].
Ρίχνουμε και το κακάο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγη ώρα ακόμα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα μπισκότα.
Ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι ή μαρίζ και αδειάζουμε το μείγμα στο σκεύος. Ισιώνουμε την επιφάνεια με μαρίζ ή την ανάποδη ενός κουταλιού βουτηγμένο σε νερό και μόλις κρυώσει λίγο το βάζουμε για 2 ώρες στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.
Μόλις παγώσει ξεφορμάρουμε το γλυκό μας και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια μεγέθους της αρεσκείας μας
0 σχόλια: