Το παγωτό είναι το αγαπημένο γλύκισμα του καλοκαιριού. Φτιάξτε το δικό σας παγωτό σε ότι γεύση προτιμάτε, χωρίς να χρησιμοποιήσετε παγωτομηχανή, με τον πιο απλό τρόπο...
Τα υλικά που χρειάζονται είναι:
1 κουτί σαντιγί Morfat 1κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί γάλα εβαπορέ
1 βανίλια
Xτυπάτε την σαντυγή μέχρι να γίνει αφάτη και να ''στέκεται''
ρίχνετε την βανίλια
ρίχνετε σιγά- σιγά το ζαχαρούχο γάλαενώ συνεχίζετε το χτύπημα
και στο τέλος ρίχνετε σιγά σιγά και το εβαπορέ. Το παγωτό κρέμα είναι έτοιμο!
Το βάζετε στην κατάψυξη σε περίπου 1-1 1/2 ώρες , το βγάζετε και το ανακατέυετε ελαφρά με ένα κουτάλι. Σε άλλες δύο ώρες κάνετε το ίδιο ξανά (μπορείτε να το κάνετε άλλη μια φορά σε 1 ωρίτσα). Αυτό γίνετε για να αφρατέψει το παγωτό και να έχει πιο κρεμώδη υφή όταν το σερβίρετε.
Αν το φτάξετε βράδυ, το ανακατεύετεμόνο μια φορά και γίνετε μια χαρά.
Η γεύση του είναι αυτή της τέλειας κρέμας. (μην σας φοβίζει η ποσότητα γάλατος που βάζουμε, δεν έχει καμία σχέση με ''γαλατίλα'')
Μπορείτε να το σερβίρετε σκέτο ή με γλυκό του κουταλιού ή με τριμμένο μπισκότο ή πασπαλισμένο με φλούδες σοκολάτας ή τρούφα.
Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε ώς βάση για να φτιάξετε ότι γεύση θέλετε.
Οταν αρχίζει να πήζει το παγωτό και το βγάλετε για το ανακάτεμα μπορείτε να χωρίσετε σε ξεχωριστά ταπεράκια κάποια ποσότητα για να δημιουργήσετε και άλλες γεύσεις.
Παγωτό μπισκότο
Ρίχνετε τρίμματα μπισκότου-δοκιμάστε το με μπισκότα παπαδοπούλου μέχρι μπισκότα oreo
Παγωτό μόκα
Μπορείτε να βάλετε μια μερίδα καφέ espresso ή μια κουταλιά νες-καφε διαλυμένο σε λίγο γάλα και κονιακ.
Παγωτό σοκολάτας
Μπορείτε να λιώσετε σοκολάτα και να την ανακατέψετε με την κρέμα ή μπορείτε να διαλύσετε ενα-δύο κουταλάκια κακάο σε λίγο γάλα και μετά να το προσθέσετε στην κρέμα.
Παγωτό στρατσιατέλλα
Προσθέστε κομματάκια κουβερτούρας ή άλλη σοκολάτας ή τρούφας
Παγωτό με ξηρούς καρπούς
Προσθέστε καβουρντισμένους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας. Δοκιμάστε να βάλετε τριμμένο αυτό το έτοιμο παστέλι με τους ξηρούς καρπούς.
Παγωτό λεμόνι
Προσθέστε ποτό limoncello (το αλκοόλ κάνει το παγωτό πιο κρεμώδη)
Παγωτό φράουλα
Προσθέστε ψιλοκομμένα κομματάκια γλυκό του κουταλιού φράουλας. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε με οποιοδήποτε γλυκό του κουταλιού. Το ίδιο γίνετε και με ψιλοκομμένα φρέσκα φρούτα εποχής.
Παγωτό Σάντουιτς
Σε ένα ταπεράκι, παραλληλόγραμμο κατά προτίμηση, απλωνετε μια στρώση μπισκότα παπαδοπούλου (με τα γράμματα προς τα κάτω) μετα ρίχνετε το παγωτό, που είναι ακόμα λίγο ρευστό αλλά να κάθετε, από πάνω.
Και μετά μια ακόμα στρώση μπισκότα παπαδοπούλου (με τα γράμματα προς τα πάνω) και προσέχοντας να καθίσουν τα μπισκότα ακριβώς από πάνω της πρώτης στρώσης με την ίδια στοίχιση - δεν είναι δύσκολο.
Το βάζετε στην κατάψυξη. Οταν παγώσουν, για να τα σερβίρετε θα τα κόψετε στα μεγέθη των μπισκότων. Κάθε μερίδα-σάντουιτς θα είναι ένα ζεύγος μπισκότων
(θυμάστε τα μπισκοτολούκουμα? κάπως έτσι) Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπισκότα με επικάλυψη σοκολάτας και να γεμίσετε με κρέμα παγωτού. Γίνονται τέλεια!
0 σχόλια: