Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Σπανακόπιτα Σερρών



Ίσως ένα από τα πιο αυθεντικά γεύματα της ελληνικής κουζίνας. Λαχταριστή και γευστική, η σπανακόπιτα ταιριάζει ως ορεκτικό, ως πρωϊνό, ως δεκατιάνο, ως βραδινό... Υγιεινή και θρεπτική...



Υλικά:
1 κιλό σπανάκι
1 κρεμμύδι ξερό
1 ματσάκι άνηθο

Όλα τα παραπάνω τα ψιλοκόβουμε.

600 γρ. φέτα την οποία τρίβουμε σε μικρά κομμάτια με το χέρι
λίγο αλάτι, πιπέρι
1 κούπα λάδι
φύλλο σπιτικό (8 φύλλα τουλάχιστον) ή του εμπορίου

Εκτέλεση:
Πλένουμε το σπανάκι. Τα αλατίζουμε και τα πιέζουμε μέχρι να ...μαραθούν. Τσιγαρίζουμε πρώτα το κρεμμύδι και το σπανάκι, το αφήνουμε να βράσει ελάχιστα, το βάζουμε να στραγγίξει από τα νερά του στο σουρωτήρι, μετά το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά, και τα βάζουμε μέσα σε ένα ταψί. Ρίχνουμε μέσα τον άνηθο, τη φέτα, το λάδι, λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Λαδώνουμε ένα άλλο ταψί, στρώνουμε στην βάση δύο φύλλα και απλώνουμε λίγη γέμιση. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τέσσερα φύλλα. Την σκεπάζουμε με άλλα δύο λεπτά φύλλα.

Την ψήνουμε στον φούρνο για 45 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Καλή επιτυχία




ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: