Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Κλειδιά για την διατήρηση της αρμονίας στην σχέση



Γνωρίζουμε όλοι πόσο δύσκολο είναι να ανάψει η φλόγα της αγάπης και πόσο περίπλοκο είναι αυτή να διατηρηθεί και να μην σβήσει. Κατά τη διάρκεια της προσέγγισης και του φλερτ, όλοι δείχνουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Προσπαθούμε να είμαστε πάντα ελκυστικοί, χαμογελαστοί και να δείχνουμε μεγάλο ενδιαφέρον για τον άλλον. Έτσι κάνουμε το λάθος να εξιδανικεύουμε τους εταίρους μας και να περιμένουμε από αυτούς πως πάντα θα είναι τέλειοι και αψεγάδιαστοι.


Τα προβλήματα ξεκινούν όταν η αλληλεπίδραση μέσα στο ζευγάρι παύει να είναι το ίδιο αληθινή και η αρχική σπίθα και ο ενθουσιασμός υποχωρούν φέρνοντας στην επιφάνεια τους πραγματικούς χαρακτήρες των εταίρων. Στο άρθρο αυτό θα δούμε κάποιες συμβουλές για να διατηρήσετε μια καλή ατμόσφαιρα και αρμονία με το σύντροφό σας…

Να είστε ρεαλιστές. Αποδεχθείτε πως ο σύντροφος σας έχει ελαττώματα όπως κάθε άνθρωπος. Δεν πρέπει να εξιδανικεύετε τη σχέση σας και να αναπτύσσετε ψευδείς προσδοκίες. Επιδιώξετε να δείτε την πραγματικότητα και δείξτε και εσείς αυτό που πραγματικά είστε.
Χρησιμοποιήστε το διάλογο για να εκφράσετε τις ιδέες, τις σκέψεις, τις απόψεις, τις ανησυχίες σας. Είναι πολύ υγιές να δείχνετε ενδιαφέρον για το τι συμβαίνει μέσα στην σχέση σας και να το συζητάτε με τον σύντροφό σας.
Εκφράστε τα συναισθήματά σας. Η συχνή συναισθηματική επικοινωνία δυναμώνει την σχέση.

Μην ξεχνάτε τον σεβασμό. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στην συμπεριφορά σας και στα λόγια σας.

 Πολλές φορές η οικειότητα που έχουμε με τον σύντροφό μας, μας κάνει να βάζουμε στην άκρη τον σεβασμό. Μπορεί να διαφωνείτε ή να καβγαδίζετε για κάτι με τον σύντροφό σας αλλά θα πρέπει να βρείτε τις κατάλληλες λέξεις για να εκφραστείτε ώστε να αποφευχθεί η περίπτωση να πληγώσετε ο ένας τον άλλον.

Αφιερώστε χρόνο στο σύντροφό σας και έχετε μαζί του κάποιες κοινές δραστηριότητες. Είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη της αγάπης και της οικειότητας να κάνουμε ότι μπορούμε για να αποφύγουμε την συναισθηματική αποστασιοποίηση. Κρατήστε στιγμές για εσάς αλλά παράλληλα βρείτε και στιγμές για να περάσετε καλά με τον σύντροφό σας.

Διατηρήστε μια ενεργή σεξουαλική ζωή. Για να γίνει αυτό πρέπει πρώτα να αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας. Να φροντίζετε να παραμένετε ελκυστικοί και για εσάς αλλά και για ευχαριστήσετε το σύντροφό μας. Πρέπει και οι δύο να έχετε ενεργή φαντασία ώστε να βρείτε τρόπους για να αποφευχθεί η εμφάνιση της σεξουαλικής ρουτίνας.

Είναι αλήθεια ότι κάθε ζευγάρι είναι διαφορετικό και πως σίγουρα δεν υπάρχουν καθολικές φόρμουλες επιτυχίας που δουλεύουν σε όλους μας. Ωστόσο οι συμβουλές αυτές μπορούν να αποτελέσουν την βάση για το δικό σας σχέδιο διατήρησης της αρμονίας στην σχέση σας.

Η αγάπη είναι μια κοινή εμπειρία ανάμεσα σε δύο πρόσωπα,
αλλά το γεγονός ότι είναι κοινή εμπειρία δεν σημαίνει
ότι είναι παρόμοια εμπειρία για τα δύο πρόσωπα που εμπλέκονται.
Carson McCullers




ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: