Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Στον ήλιο μπύρα



Οι πωλήσεις της μπίρας τους καλοκαιρινούς μήνες φτάνουν στα ύψη. Οι lager αποθεώνονται, ενώ οι σιταρένιες (weisse, white, wheat, wit) παίρνουν θέση... πυρόσβεσης!
Οι lager και οι pils είναι ευκολόπιοτες, απαλές και δροσιστικές, ενώ συνοδεύουν με ευκολία σχεδόν όλα τα καλοκαιρινά φαγητά. Οι σιταρένιες μπίρες είναι πιο ξεδιψαστικές και δροσιστικές και αποτελούν το απόλυτο καλοκαιρινό ποτό. Και καθώς το καλοκαίρι θέλει θάλασσα, ακρογιαλιά και καλοκαιρινές λιχουδιές, ας δούμε πώς μπορούμε να το απολαύσουμε καλύτερα με τη «βασίλισσα» της εποχής!


Ενας από τους πιο παλιούς γευστικούς συνδυασμούς, που είναι γνωστός στην Ιρλανδία και τη Βρετανία από τη γεωργιανή εποχή, είναι τα όστρακα με μπίρα stout ή porter. 

Ο εν λόγω συνδυασμός εξακολουθεί ακόμα και στις μέρες μας να είναι μοναδικός, καθώς τα όστρακα με τη φρέσκια αρμύρα της θάλασσας «παντρεύονται» έξοχα με την ξηρότητα και την πλούσια γεύση από την καβουρδισμένη βύνη μιας παραδοσιακής μπίρας stout. Μια Guinness ή μια Murphy's Stout είναι οι καλύτερες επιλογές για τα στρείδια και τα υπόλοιπα όστρακα. Στο Βέλγιο, μαγειρεύουν συνήθως τα μύδια τους σε σιταρένια μπίρα. 

Οσο γι' αυτούς που επιμένουν να συνδυάζουν τα όστρακα με σαμπάνια, και εδώ έχουμε κάτι να αντιπροτείνουμε: Μια ξανθιά brut ale, όπως η Deus Brut Des Flandres –μπίρα που έχει ωριμάσει για εννέα μήνες με τη μέθοδο της σαμπάνιας– μπορεί επάξια να την αντικαταστήσει.

Συνδυάστε τις απαλές μπίρες με λεπτές γεύσεις ψαριών και τις πιο πλούσιες με τα λιπαρά. Το ράντισμα των ψητών στη σχάρα με μπίρα τα κάνει πιο ζουμερά και νόστιμα.

Για το ψητό ψάρι, η ξηρή γεύση μιας pils θα προβάλει με τον καλύτερο τρόπο τη γεύση του και θα δώσει τον τέλειο συνδυασμό. 

Στη Βαυαρία, μια pils συνοδεύει πάντα την πέστροφα, ενώ στην Τσεχία μια Pilsner Urquell ή μια Budweiser Budvar συνηθίζονται με τον κυπρίνο που ψαρεύεται στις λίμνες της Βοημίας. 

Τα πιο λιπαρά ψάρια προτιμούν πλούσιες μπίρες με πολύπλοκη γεύση, έντονο λυκίσκο και πικράδα. 

Σε αυτήν την περίπτωση, επιλέξτε ξανθές, δυνατές και σπέσιαλ βελγικές ale, μεταξύ των οποίων και μοναστηριακές trappist και abbey, όπως οι Duvel, Westmalle Triple, La Chouffe, Chimay Triple, Leffe Blonde, κ.ά. Οσο για τη γλυκιά και τραγανή γεύση από το τηγανητό μαριδάκι ή το γαύρο, προτεινόμενες είναι οι πιο γλυκές και απαλές lager: Kronenbourg 1664, Lapin Kulta, Cobra, Βεργίνα κ.ά. 

Συνοδέψτε τα μπαρμπούνια με μια κόκκινη lager, όπως τη Mythos Red ή την κόκκινη Βεργίνα, ή από κόκκινες ale με μια Murphy's Irish Red, μια McFarland ή μια brown ale, όπως η Hobgoblin, με το υπέροχο ρουμπινί χρώμα και την ξεχωριστή γεύση. 

Για το ψητό χταποδάκι ισχύουν οι ίδιες προτάσεις, που θα ενθουσιάσουν τον ουρανίσκο. Επειδή, λοιπόν, αυτήν την εποχή τίποτα δεν μπορεί να ξεπεράσει μια μπίρα, διαλέξτε στυλ και γεύση, πάρτε θέση και βάλτε εσείς το πρώτο γκολ. Εις υγείαν!

Στον ήλιο μπίρα!
Ο θρυλικός στράικερ της Μάντσεστερ Τζορτζ Μπεστ, γέννημα θρέμα του Μπέλφαστ, λίγο πριν τα φώτα της απόλυτης δημοσιότητας τον ζαλίσουν μακριά από τα γήπεδα.



ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: