Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Στο μέλλον τα ηλεκτρικά ΙΧ θα φορτίζονται μέσω… wi-fi


Δεν πρόκειται για ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά για ένα αληθινό «πρότζεκτ» το οποίο προβλέπει την ασύρματη φόρτιση των ηλεκτρικών μοντέλων σε χρόνο ντε-τε και χωρίς τη χρήση καλωδίων! Το συγκεκριμένο «πρότζεκτ» το ετοιμάζει η BMW, η οποία θέλει να κάνει την ζωή των κατόχων ηλεκτρικών οχημάτων ακόμη πιο εύκολη.
Το εν λόγω σύστημα αποτελείται από μια πλακέτα, η οποία θα βρίσκεται τοποθετημένη στο πάτωμα πχ ενός πάρκινγκ. Το δεύτερο στοιχείο του συστήματος είναι ένα πηνίο-δέκτης που θα είναι τοποθετημένος στο πάτωμα του αυτοκινήτου.

Μόλις πλησιάζει το αυτοκίνητο στην πλακέτα και όταν ο πομπός και ο δέκτης έρχονται σε κοντινή απόσταση, τότε θα ξεκινά και η φόρτιση του οχήματος μέσω μαγνητικών κυμάτων. Η BMW αναφέρει ότι ο χρόνος φόρτισης θα είναι ταχύτατος ( ακόμη και σε σχέση με τον ταχυφορτιστή). Υπολογίζεται ότι το 90% των μπαταριών θα φορτίζονται το λιγότερο από τρεις ώρες. Στο μέλλον, τα σχέδια της BMW προβλέπουν την παρακολούθηση της φόρτισης μέσω smartphones, χωρίς να χρειάζεται ο οδηγός να πηγαίνει στο αυτοκίνητο και να βλέπει στο ταμπλό την εξέλιξη αυτής.



Ημερομηνία δημοσίευσης :  11 Ιουλ 2014
Πηγή


 ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: