Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Αφράτα και λαχταριστά κεφτεδάκια!



Συνταγή για αφράτα και λαχταριστά κεφτεδάκια!


Υλικά για 2 μερίδες

500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 σφηνάκι ξίδι από κρασί
2 φέτες ψωμί, μουλιασμένο σε νερό
1 μέτριο κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
1 μέτρια ώριμη ντομάτα, τριμμένη στον τρίφτη
1 αυγό
2 σκελίδες σκόρδο
½ κ. γ αποξηραμένη ρίγανη
1 κ. γ δυόσμο αποξηραμένο, τριμμένο
2 κ. σ μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά και τον περιχύνουμε με το ξίδι. Με τα χέρια σχηματίζουμε μια λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε εκεί τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή το ψωμί, το κρεμμύδι, την ντομάτα, το αυγό, το σκόρδο τριμμένο, τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε.

Ζυμώνουμε το μείγμα με τα χέρια, ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά. Κατόπιν, πλάθουμε μέτριους σε μέγεθος κεφτέδες. Σε μεγάλο μπολ, βάζουμε το αλεύρι και αλευρώνουμε έναν έναν τους κεφτέδες. Κατόπιν τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι.

Σε τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Πρέπει η ποσότητα λαδιού να καλύπτει τα κεφτεδάκια μέχρι τη μέση. Ρίχνουμε προσεκτικά ένα ένα τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε, αφήνοντας κενό μεταξύ τους ώστε να μην κολλήσουν. Αν δε χωρέσουν όλα σε μια δόση, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.

Μεταφέρουμε τα κεφτεδάκια σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας, ώστε να απορροφηθεί το περιττό λάδι. Σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας με τηγανητές πατάτες.



Ημερομηνία δημοσίευσης : 6 Ιουλ 2014





 
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: