Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

10 πραγματα που μαθαινουμε οταν βρισκομαστε σε μια ομορφη σχεση!



Μία σοβαρή σχέση είναι ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσεις δύο πράγματα. Από τη μία, τους ανθρώπους και τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται, σκέφτονται και ζουν. Από την άλλη, τον ίδιο σου τον εαυτό. Επίσης, είναι ο πιο εύκολος, άμεσος κι ευχάριστος τρόπος να καταλάβεις τα εξής...


1. Οι παρεξηγήσεις γίνονται για να λύνονται
Ναι, θα παρεξηγήσεις κόσμο. Ναι, θα σε παρεξηγήσουν. Όταν συναναστρέφεσαι με τρίτους, είναι βέβαιο πως θα υπάρξουν κενά στην επικοινωνία σας. Αυτό δεν είναι παράλογο ούτε καταστροφικό από μόνο του. Καταστροφικό είναι να μη λύνεις τις παρεξηγήσεις που δημιουργούνται. Με τον άνθρωπο που αγαπάς όμως, δε συμβαίνει αυτό. Εκεί, σίγουρα θέλεις να βρεθεί άκρη. Το ίδιο κι εκείνος. Κι όταν υπάρχει θέληση, δε σε σταματά τίποτα και κανείς.

2. Μαθαίνεις να εμπιστεύεσαι
Σίγουρα έχετε κάνει σχέσεις στις οποίες δεν υπήρχε καμία απολύτως εμπιστοσύνη. Εκεί όπου δε σου απαντούσε 10 λεπτά σε μήνυμα και το κέρατο ήταν το μόνο πράγμα που σου ερχόταν στο μυαλό. Σε μία σοβαρή σχέση μπορείς να τα ξεχάσεις αυτά. Η εμπιστοσύνη είναι έκδηλη και παρουσιάζεται τόσο από τη μία όσο κι από την άλλη πλευρά.

3. Ξέρεις πως είναι να σου λείπει κάποιος
Πιάστε έναν ελεύθερο στην τύχη και ρωτήστε τον. Θα ήθελες να βλέπεις συνέχεια τον/την σύντροφό σου. Κατά 99% θα σου απαντήσει όχι. Όταν όμως έρθει η ώρα και γνωρίσει το άλλο του μισό θα καταλάβει καλά τι σημαίνει μου λείπει κάποιος. Τι σημαίνει, τον είδα πριν από 10 λεπτά και νομίζω πως πέρασαν 10 μέρες. Τι σημαίνει θέλω να είμαι μαζί του ΟΛΗ ΜΕΡΑ!

4. Δε φοβάσαι τις αλλαγές
Όταν υπάρχει αληθινός έρωτας τόσο από τη μία όσο κι από την άλλη πλευρά, είναι τέτοια η εμπιστοσύνη που δημιουργείται ανάμεσα σας που δε φοβάσαι τίποτα. Δεν υπάρχει καμία αλλαγή να σε τρομάζει γιατί πολύ απλά ξέρεις ένα πράγμα: μαζί θα τα καταφέρετε!

5. Το να υποχωρείς δεν υποδηλώνει αδυναμία
Όταν δεν έχεις γνωρίσει το άλλο σου μισό, όταν δε βρίσκεσαι σε μία σχέση πραγματικά ισχυρή, δεν έχεις ιδέα τι σημαίνει θέλω να υποχωρήσω. Δεν έχεις ιδέα τι πάει να πει, πάω με τα νερά του άλλου γιατί θέλω να δω τη χαρά στα μάτια του. Δεν έχεις ιδέα ότι αυτό, όχι μόνο δεν είναι αδυναμία, αλλά είναι η μεγαλύτερη δύναμη που έχεις στα χέρια σου.

6. Αποδέχεσαι τις αδυναμίες σου
Και μπορεί η υποχώρηση να μην είναι αδυναμία αλλά κάθε άνθρωπος έχει ορισμένα σημεία που δεν αποτελούν το φόρτε του. Κι ο χειρότερος φόβος μας, είναι ότι θα το καταλάβουν οι άλλοι και δε θα μας αποδεχτούν. Για αυτό προσπαθούμε να καμουφλάρουμε τις αδυναμίες μας με τον καλύτερο τρόπο. Σε μία πραγματική σχέση όμως, ο/η άλλος/η τις αποδέχεται πλήρως κι αυτό μας γεμίζει με αυτοπεποίθηση. Άρα, δε μένει παρά να τις αποδεχτούμε κι εμείς…

7. Μερικά πράγματα τα δέχεσαι, δεν τα διορθώνεις
Και με τον ίδιο τρόπο που το άλλο σου μισό, αποδέχεται τις δικές σου αδυναμίες, αποδέχεσαι κι εσύ τις δικές του. Αυτό σημαίνει ότι δεν προσπαθείς να τις διορθώσεις ούτε να τις εξαλείψεις. Αντίθετα μαθαίνεις να ζεις μ΄αυτές και να τις αγαπάς γιατί είναι μέρος του έρωτά σου. Και τον έρωτά μας, δε θέλουμε ΠΟΤΕ να τον αλλάξουμε. Με τίποτα στον κόσμο!

8. Συγχωρείς εύκολα, απλά και γρήγορα
Υπάρχουν παρεξηγήσεις όπως γράψαμε πιο πάνω. Υπάρχουν και λανθασμένες πράξεις κι ενέργειες. Στο άλλο σου μισό όμως, έχεις τη θέληση και την ικανότητα να πεις «Δεν πειράζει». Έχεις τη θέληση και την ικανότητα να ξεχάσεις πραγματικά το λάθος και να πορευτείς μαζί με τον άλλον συγχωρώντας του σχεδόν τα πάντα. Προσοχή όμως, υπάρχει αυτό το σχεδόν…

9. Μαθαίνεις να δείχνεις αυτά που αισθάνεσαι
Όλοι μας, στις αρχές μιας σχέσης είμαστε κάπως επιφυλακτικοί και μαζεμένοι. Με το πέρασμα του χρόνου όμως, εξοικειωνόμαστε πλήρως. Θέλουμε να μοιραστούμε τα πάντα με τον άλλον. Και μέσα σε αυτά τα πάντα είναι και τα συναισθήματά μας. Είναι κι αυτό το ειλικρινέστατο: Σ’ αγαπώ!

10. Ξέρεις πως είναι να σ’ αγαπούν
Μέχρι τώρα, ξέραμε τι σημαίνει αγάπη από συγγενικά μας πρόσωπα. Ξέραμε ότι οι γονείς μας θα έκαναν τα πάντα για εμάς. Το ίδιο και τ’ αδέρφια μας στις περισσότερες των περιπτώσεων. Τι γίνεται όμως όταν καταλαβαίνεις πως υπάρχει ένας «ξένος» που σ’ αγαπάει πολύ; Που σε σκέφτεται συνέχεια και σε θεωρεί δικό του άνθρωπο; Πρέπει να ξέρεις να διαχειριστείς μια τέτοια κατάσταση για να μην πληγώσεις και να μην πληγωθείς. Και μια όμορφη και υγιής σχέση είναι το καλύτερο μάθημα που μπορείς να πάρεις...

Κι όλα αυτά, ένα καλοκαιρινό Σάββατο. Δεν ταιριάζει πολύ ε;
(Ο έρωτας δε σκέφτεται ποτέ τι ταιριάζει και τι όχι...)



SHARE THIS

0 σχόλια: