Δροσερό και εύκολο επιδόρπιο!
Υλικά
Για τις πουτίγκες
400 γρ. τυρί ricotta (στραγγισμένο)
1/4 του φλιτζανιού τυρί μασκαρπόνε
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη espresso
1/4 – 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
Για την κρέμα μασκαρπόνε:
5 πτι-μπέρ μπισκότα Αλλατίνη σπασμένα
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι τυρί μασκαρπόνε
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
1-2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Για τις πουτίγκες
Σε ένα μιξερ ρίξτε το τυρί ricotta και χτυπήστε 2 με 3 λεπτά μέχρι να γίνει λείο στην επιφάνεια. Προσθέστε το τυρί μασκαρπόνε , τη βανίλια , τη σκόνη espresso και τη ζάχαρη άχνη και χτυπήστε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να δέσουν. Αν το θέλετε λίγο πιο γλυκό μπορείτε να προσθέσετε και άλλη ζάχαρη άχνη. Πάρτε ένα κουτάλι και βάλτε την κρέμα που φτιάξατε σε μικρά φλιτζάνια του καφέ. Τυλίξτε τα με μια πλαστική μεμβράνη και βάλτε τα στο ψυγείο.
Για τη κρέμα
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος. Προσθέστε το τυρί μασκαρπόνε και τη ζάχαρη άχνη και χτυπήστε τα μέχρι να συνδυαστούν τα υλικά και να γίνει ένα σφιχτό μείγμα. Εάν σας γίνει πολύ σφιχτό προσθέστε μια ή δυο κουταλιές κρέμα γάλακτος.
Βάλτε τη σαντιγί σε ένα μεγάλο κορνέ και απλώστε το πάνω από τη βάση της πουτίγκας. Πάρτε τα μπισκότα πτιμπερ και θρυμματίστε τα απλά καλό θα ήταν να τα ρίξετε από πάνω όταν θα θέλετε να σερβίρετε τις πουτίγκες γιατί αλλιώς θα μουλιάσουν.
0 σχόλια: