Τι χρειάζεται ένα... τέλειο μπέργκερ;
Το ψωμάκι
Συχνά παραβλέπεται η σημασία του, αλλά φανταστείτε ένα επιδέξια μαγειρεμένο μπιφτέκι με τους χυμούς του, συνδυασμένο με πικάντικες σάλτσες να βυθίζεται σ’ ένα μέτριας ποιότητας ψωμάκι… Το σύνολο καταστρέφεται. Το ψωμάκι πρέπει να έχει πυκνή υφή, ώστε το εσωτερικό του μπέργκερ να μη βουλιάξει σε μια πανιασμένη βάση. Ακόμα καλύτερα, μπορεί να φρυγανιστεί για λίγο στην ίδια επιφάνεια όπου μόλις πριν είχε ψηθεί το μπιφτέκι.
Το μπιφτέκι
Το τυρί
Δεν είναι υποχρεωτικό βέβαια, αλλά είναι μια ευπρόσδεκτη προσθήκη. Οι περισσότεροι μένουν ικανοποιημένοι από το αμερικανικού τύπου τυρί, που λιώνει εύκολα – και γιατί όχι; Αν όμως θέλετε ένα τυρί του οποίου η γεύση να ξεχωρίζει, ακόμα κι αν δεν αγκαλιάσει όλα τα «στρώματα» του μπέργκερ σας, δοκιμάστε να βάλετε μια φέτα τσένταρ. Αν το βάλετε να ζεσταθεί πάνω στο ψωμάκι την ώρα που το φρυγανίζετε, θα πάρει ένα ωραίο, στρογγυλό σχήμα, ό, τι πρέπει δηλαδή, για να «υποδεχτεί το μπιφτέκι.
Οι πίκλες
Σάλτσα
Τον τελευταίο καιρό, διάφορες προτάσεις έχουν γίνει για τη σωστή σάλτσα του μπέργκερ, μερικές εκ των οποίων περιλαμβάνουν μπέρμπον, καφέ, καπνιστή μαγιονέζα κι άλλα εξεζητημένα υλικά. Αν όμως, βάλετε καλής ποιότητας κέτσαπ μαζί με μουστάρδα –χωρίς μάλιστα να διστάσετε να προτιμήσετε την ελαφρώς πικάντικη– δεν υπάρχει περίπτωση να απογοητευτείτε.
Και δίπλα σε όλα αυτά, τι θα ήταν ένα τέλειο μπέργκερ χωρίς μερικές τηγανητές πατάτες κι ένα μεγάλο αναψυκτικό;




0 σχόλια: