Ήρθε εκείνη η εποχή του χρόνου λοιπόν, και εκτός από τα λουλούδια που ανθίζουν, τα πουλάκια που κελαηδούν και τον ήλιο που λάμπει, οι bartenders όλου του κόσμου βάζουν τα δυνατά τους για να φτιάξουν καινούργιους αλκοολούχους συνδυασμούς που θα σε συντροφεύσουν λίγο πριν το καλοκαίρι χτυπήσει επίσημα την πόρτα. Εμείς διαλέξαμε πέντε εύκολες συνταγές, για να καλωσορίσεις και εσύ την άνοιξη.
Tequila Honeysuckle - Γλυκό και δυνατό, από τον Stephen Starr του speakeasy bar “Ransted Room” στη Philadeplhia.
60 ml Tequila Milagro Blanco
23 ml Σιρόπι Μελιού
23 ml Χυμός Lime
Χτυπάμε όλα τα συστατικά στο shaker μαζί με θρυμματισμένο πάγο και είμαστε έτοιμοι!
Classic Pimm’s Cup - Πανεύκολο cocktail για λίγο αέρα Μεγάλης Βρετανίας.
60 ml Pimm’s No. 1
8 ml φυσικός χυμός λεμόνι
Ginger Ale
Ρίχνετε σε ένα ψηλό ποτήρι γεμισμένο με πάγο, το Pimm’s και τον χυμό λεμόνι, μετά προσθέτετε το ginger ale. Αν θέλετε προσθέτετε και μια φέτα αγγούρι ή λίγες φέτες lime για διακόσμηση.
Red Snapper - Ένα εναλλακτικό Bloody Mary, από τους barmen του SEA στη Νέα Υόρκη.
85 ml Bombay Sapphire East Gin
160 ml χυμός ντομάτας
30 ml φυσικός χυμός λεμόνι
3 κουταλιές του γλυκού Tabasco
½ κουταλιά του γλυκού αλάτι
½ κουταλιά του γλυκού πιπέρι
(Οι πιο τολμηροί μπορούν να προσθέσουν και ΕΛΑΧΙΣΤΟ wasabi για πιο καυτερά αποτελέσματα ή να προσθέσουν λίγο από το αλάτι και το πιπέρι στο στόμα του ποτηριού τους).
Ανακατεύουμε τα υλικά με πάγο και σερβίρουμε.
Grapefruit Margarita - Υπέροχο χρώμα και μια εναλλακτική πρόταση για αυτούς που αγαπάνε το κλασσικό πλέον καλοκαιρινό cocktail.
240 ml Tequila Milagro
240 ml χυμός grapefruit
80 ml χυμός lime
160 ml Cointreau
Βάλτε αλάτι στο στόμιο 4 ποτηριών κατάλληλων για το cocktail. Σε μια κανάτα προσθέστε τα υλικά, μαζί με παγάκια και στη συνέχεια ρίξτε το περιεχόμενο στα ποτήρια.
Southside Fizz – Απλό και δροσιστικό, είναι ο καλύτερος τρόπος να υποδεχτείτε το καλοκαίρι που είναι προ των πυλών.
60 ml Bombay Sapphire East Gin
23 ml χυμός λεμόνι
1 κουταλιά κρυσταλλική ζάχαρη ( ή απλό σιρόπι)
8-10 φύλλα μέντας
50 ml club soda
Βάλτε στο shaker τα φύλλα μέντας και αρχίστε να τα θρυμματίζετε απαλά. Προσθέστε το gin, τον χυμό λεμόνι και τη ζάχαρη και ανακατέψτε. Γεμίστε το shaker με μεγάλα κομμάτια πάγο και χτυπήστε ελαφρά για μερικά δευτερόλεπτα. Σερβίρετε σε ψηλό ποτήρι. Προσθέστε και τη σόδα και είστε έτοιμοι.
0 σχόλια: