Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Κι όμως, και οι Κινέζοι απεργούν!



Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στο εργοστάσιο Γιουέ Γιουέν - που κατασκευάζει αθλητικά παπούτσια για μεγάλες εταιρείες - απεργούν από την περασμένη εβδομάδα και αρνούνται να επιστρέψουν στην εργασία τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους μισθολογικούς όρους, τις συμβάσεις εργασίας και τα κενά στην παροχή κοινωνικών επιδομάτων.


Ο αριθμός των απεργών αυξάνεται κατά περίπου 10.000 ημερησίως από τη Δευτέρα, οπότε απεργούσαν 30.000 άνθρωποι, δήλωσε ο Λιν Ντονγκ αξιωματούχος μιας οργάνωσης για τα δικαιώματα των εργατών

"Σήμερα περίπου 50.000 άνθρωποι -από τους συνολικά 70.000 εργαζόμενους στο εργοστάσιο - δεν πήγαν στην εργασία τους", δήλωσε ο Λιν.

Την Τρίτη, χιλιάδες διαδηλωτές είχαν συγκρουστεί με την αστυνομία αφού πραγματοποίησαν πορεία στην πόλη Ντονγκουάν, όπου βρίσκετια το εργοστάσιο.

Η διοίκηση της εταιρίας συμφώνησε να υπογράψει νέα συμβόλαια με τους εργάτες από την 1η Μαΐου και αρνήθηκε να πληρώσει αναδρομικά τα χρωστούμενα.

Στην ιστοσελίδα του, το εργοστάσιο Γιουέ Γιουέν αναφέρει ότι είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αθλητικών παπουτσιών παγκοσμίως. Είναι υπεργολάβος κυρίως των εταιρειών Nike, Adidas, Puma, Asics, New Balance και Converse.

Σύμφωνα με την ετήσιο ισολογισμό της, το 2013 κατασκεύασε 313 εκατομμύρια ζευγάρια παπουτσιών και είχε έσοδα 7,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.


Ημερομηνία δημοσίευσης : 19 Απρ 2014





 
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: