Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

«Όλγα ή τίποτα»: Το πρώτο βιβλίο της Λητώς Πιτυρή



Κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο της Λητώς Πιτυρή με τίτλο "Όλγα ή τίποτα" από τις εκδόσεις Κέδρος.


Στην παρουσίαση που έγινε πριν από λίγο καιρό στο Polis art cafe, στη Στοά του Βιβλίου, για το βιβλίο είχαν μιλήσει ο συγγραφέας Μένης Κουμανταρέας, ο θεατρολόγος Θάνος Φωσκαρίνης, και η συγγραφέας Ναταλία Δαδίδου, ενώ αποσπάσματα διάβασε ο ηθοποιός Σπύρος Περδίου.

«Η κατασκευαστική εταιρία καταρρέει, η Ράνια μετακομίζει στην επαρχία, η Λίνα – στη σκιά της Μίνας – ερωτεύεται, ο Αντώνης – χαμένος στα χρέη του – προσπαθεί να ισορροπήσει τη διπλή ζωή του, ο Άρης ξενιτεύεται, η Όλγα μένει εδώ και παλεύει να τον ξεχάσει, ο Τάκης ενηλικιώνεται.
Ζωές παράλληλες που ενώθηκαν κάτω από τη σκέπη της εταιρίας τώρα αποχωρίζονται σε μια νύχτα. Κι όλα αυτά με φόντο την Αθήνα της κρίσης, το facebook, τους Aγανακτισμένους στο Σύνταγμα και τα συνθήματα.
Μα ποιος άραγε έγραψε στον τοίχο το «Όλγα ή TIΠOTA»;

Το πρώτο μυθιστόρημα της Λητώς Πιτυρή αναφέρεται στη νέα γενιά, την οποία πλήττει η οικονομική κρίση.


H Λητώ Πιτυρή γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Πολυτεχνείο της Πάτρας και ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Goldsmiths του Λονδίνου. Παρακολούθησε μαθήματα δημιουργικής γραφής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Φοίτησε στο τμήμα λογοτεχνικής μετάφρασης του ΕΚΕΜΕΛ. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.



Ημερομηνία δημοσίευσης : 23 Απρ 2014





 
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: